28 / 04 / 2024

DASK Türkiye genelinde 3,5 milyon poliçeye ulaştı!

DASK Türkiye genelinde 3,5 milyon poliçeye ulaştı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Türkiye genelinde 3,5 milyon poliçeye ulaştıklarını belirtti



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Türkiye genelinde 3,5 milyon poliçeye ulaştıklarını, bunun da yüzde 27'lik bir oran olduğunu bildirdi.

DASK'ın, 10. kuruluş yıl dönümünde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Araştırma Enstitüsü işbirliği ile yola çıkardığı Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ı Bolu'ya ulaştı.

Vatandaşlara deprem ve depremden korunma hakkında bilgi vermeyi hedefleyen tır, Belediye Meydanı'nda ilgi ile karşılandı.

Tırı ziyaret eden vatandaşlara önce seminer veren DASK yetkilileri, daha sonra vatandaşları Deprem tırı içinde bulunan deprem simülasyonuna sokarak 6.0 şiddetinde bir deprem yaşattı. Bu esnada vatandaşlara deprem sırasında neler yapmaları gerektiğini anlatan yetkililer, özellikle depremin ardından, ateş yakmamalarını ve telefonları gereksiz yere meşgul etmemelerini istedi.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, AA muhabirine, projelerinin amacının, vatandaşlara, özellikle öğrencilere deprem anında nasıl bir refleks kazanmaları gerektiğini öğretmek, deprem bilinci vermek olduğunu söyledi.

Zorunlu deprem sigortasını vatandaşlara tanıtmak amacıyla bu projeye başladıklarını da dile getiren Serdar, deprem tırına ilginin oldukça iyi olduğunu kaydetti.

Serdar, proje kapsamında Bolu ile birlikte 15 ili dolaştıklarını, tırı yaklaşık 32 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.

Türkiye genelinde 3,5 milyon poliçeye ulaştığını, bunun da yüzde 27'lik bir oran olduğunu dile getiren Serdar, bazı illerde deprem sigortasına ilginin az olduğunu sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön