27 / 04 / 2024

DASK yaptırmak için ne gerekli?

DASK yaptırmak için ne gerekli?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK yaptırmak için ne gerekli? İşte, DASK için gereken evraklar!



DASK yaptırmak için ne gerekli?


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında sayılıyor. 


Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu Deprem Sigortasını yaptırırken beyan edilen bilgilerin tam ve eksiksiz olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü verilen beyanlar esas alınarak düzenlendiğinden yanlış beyan nedeniyle doğabilecek sorumluluk beyanı veren kişiye ait oluyor. Ayrıca Zorunlu Deprem Sigortası yaptırırken tapu fotokopisi de bulundurmak uygun gerekiyor.  Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız için gerekli bilgi ve belgeler şunlardır:


Sigortalının

Adı

Adresi

Telefonu

Cep Telefonu

T.C. Kimlik Numarası

Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)

Sigortalanacak Binanın:

Açık Adresi

Tapu Bilgileri

İnşa Yılı

Yapı Tarzı

Toplam Kat Sayısı

Hasar Durumu

Meskenin (Dairenin):

Brüt Yüzölçümü (m2)

Kullanım Şekli



DASK primi nereye ödenir?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön