19 / 05 / 2024

DASKın Facebook sayfasında iPad ve iPod ödüllü yarışma!

DASKın Facebook sayfasında iPad ve iPod ödüllü yarışma!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasında yayına soktuğu Arkadaş Kulesi adlı yeni yarışmayla hem zorunlu deprem sigortasına dikkat çekiyor hem de uygulamayı kullananlara ödüller veriyor



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasında yayına soktuğu Arkadaş Kulesi adlı yeni yarışmayla hem zorunlu deprem sigortasına dikkat çekiyor hem de uygulamayı kullananlara ödüller veriyor. DASKın Facebook sayfasına üye olup Arkadaş Kulesi oyununa katılanlar üzerlerinde arkadaşlarının resmi bulunan küpleri düzgün bir şekilde üst üste koyarak en uzun kuleyi yapmak için yarışıyor. Yarışma sonucunda en yüksek puanı alan yarışmacı Apple iPadin sahibi olurken kulesini 10 küp ve üzeri uzunluğa ulaştıran her on bininci yarışmacı Apple iPod Shuffle kazanacak.

Depremi engellemek mümkün değil, kendini ve sevdiklerini güvenceye almak ise senin elinde sloganını taşıyan yarışmada her 10 küpten sonra gelen DASK küpü yarışmacıların kulelerini sağlamlaştırmasını sağlıyor. DASKın Facebook sayfasındaki Arkadaş Kulesi yarışması 11 Ocaka kadar devam edecek.

DASK Facebookta yeni projeleri, interaktif uygulamaları ve hediyeli yarışmalarıyla yer alıyor. Kurumun etkinliklerinden güncel bilgi ve fotoğraflara Facebook sayfasından ulaşılabiliyor. Sayfada deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, zorunlu deprem sigortası ve kurum hakkında detaylı bilgiler içeren sekmeler de bulunuyor.

DASK ve zorunlu deprem sigortası nedir
Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirildi. Zorunlu deprem sigortası, depremlerin binalarda yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında zorunlu deprem sigortası hizmeti vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kâr amacı gütmüyor.

Zorunlu deprem sigortası, Türkiyedeki 30 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 16.000 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri zorunlu deprem sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor.

Ayrıntılı bilgi için www.dask.gov.tr ve www.facebook.com/dask adresini ziyaret edebilirsiniz.


Geri Dön