02 / 05 / 2024

DASK’ın ödeme kapasitesi 24 milyar TL'ye ulaştı!

DASK’ın ödeme kapasitesi 24 milyar TL'ye ulaştı!

Teminata sahip konutl sayısının 9.5 milyona ulaştığını belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Güler, "Kurumun bir depremdeki ödeme kapasitesi, bugün itibarıyla 24 milyar TL seviyelerine ulaştı" dedi...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Deprem Hasar ve Risk Yönetiminde Uluslararası Gelişmeler Çalıştayı düzenledi. Çalıştay, uzman uluslararası isimleri bir araya getirdi ve  DASK'ın Afet Yönetim Sistemi ve modellemesinin detayları da paylaşıldı. Çalıştay iki gün sürdü. Sabah'ta yer alan habere göre; çalıştayda hasar tespiti konusunda İtalya, Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülke örnekleri konuşuldu ve zarar modellemesi ve sigortaya ilişkin konular da tartışıldı.

DASK’ın ödeme kapasitesi 24 milyar TL ye ulaştı!

Deprem riski ve yönetiminin son derece geniş kapsamlı bir konu olduğunu ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, "Depremin yol açtığı riskler; nüfus artışı, şehirleşme, sanayileşmeyle birlikte sürekli yeni boyutlar kazanırken, deprem riski yönetiminin de değişen bu koşullara uyum sağlaması gerekiyor" dedi.

İSTANBUL'DA 10 BİN İHBAR

Güler, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Bugün teminata sahip konutlarımızın sayısı 9.5 milyona ulaşmış durumda. Ülkemiz genelinde her iki konuttan biri artık Zorunlu Deprem Sigortası'na sahip. Ancak buradan, diğer bir yüzde 50'nin daha olduğunu da hiçbir zaman unutmamalıyız. Kurumun bir depremdeki ödeme kapasitesi, bugün itibarıyla 24 milyar TL seviyelerine ulaştı" 

Güler, İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yapılan haberlerin yarattığı farkındalık sayesinde sigortalı konut sayısında önemli artışlar yaşandığının altını çizdi. 

Güler, "Depremin ardından 10 binin üzerinde hasar ihbarı aldık. İhbarların yüzde 25'ini bir ay içinde sonuçlandırdık" dedi.

İstanbul depreminde 48 bin bina yıkılacak!

Deprem profesörleri İstanbul depremi için ne diyor?

DASK mı, konut mu, ortak alan sigortası mı?


Geri Dön