29 / 04 / 2024

DASK ödeme kapasitesi

DASK ödeme kapasitesi

Teminata sahip konutl sayısının 9.5 milyona ulaştığını belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Güler, "Kurumun bir depremdeki ödeme kapasitesi, bugün itibarıyla 24 milyar TL seviyelerine ulaştı" dedi...

Selamet Yazıcı: DASK'ın 12 milyar lira ödeme kapasitesi var!

DASK Anadolu Buluşmaları'nda konuşan DASK Başkanı Yazıcı, "Son 10 yılda dünyada yıllık ortalama 140 milyar dolar afet kaybı meydana gelmiş. Bu ekonomik kaybın yüzde 32'si sigorta ile karşılandığını söyledi.

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar Türk Lirası ödeme yapıldığını söyledi.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

DASK’ta ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı! Hasar ihbarı nasıl yapılıyor? Tazminatlar hangi bankaya yatıyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından konutları hasar gören veya yıkılan sigortalılara ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı. DASK yetkilileri 117 milyar liralık ödeme kapasitesine sahip olduklarını belirtti

Bina çürük raporu aldıktan sonra ne olur? Az hasarlı binaya DASK ne kadar ödeme yapar?

Binasının ne kadar depreme dayanıklı olduğunu merak edenler, bu konuda araştırmalara başladı. Hem hasar tespitinde hem de DASK konusunda merak edilen birtakım sorular bulunmaktadır. İşte onlar ve yanıtları!

DASK tarihinde bir ilk yaşandı! Deprem sonrası sayı arttı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) gelen ihbarlar duyuruldu. ihbar sayısı 314 bini aştı, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya çıkarken, yaşanan depremin ardından insanların deprem sigortasına rağbet ettiği görüldü.

DASK'ın hasar ödemesi 1.5 milyar TL'ye ulaştı! Hasar ihbarı 314 bini geçti! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini geçerken, yapılan ödeme de 1.5 milyar TL'ye ulaştı. İşte ayrıntılar...

DASK için 640 bin TL ödeme! İslam Memiş , Zorunlu Deprem Sigortasına dair bilinmeyenleri anlattı!

DASK 11 kentte meydana gelen depremden sonra yeniden gündeme geldi. Bu konuda Piyasa uzmanı İslam Memiş, bilinmeyenleri anlattı. İşte detaylar!

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

DASK hasar ödemelerini yükseltti!

Şimdiye kadar gerçekleştirdiği hasar ödeme tutarının ise 1,1 milyon Türk Lirası'na ulaşan DASK, hasar ödemelerini yükseltti! İşte tüm ayrıntılar...

Evine yıkım kararı çıkan DASK’a koşuyor!

İzmir depreminde konutu zarar görenleri DASK ödemeleri yapıldı. Şimdilerde depremzedeler, yeniden DASK’a başvuruda bulunarak, zararlarını karşılanmasını talep ediyor. Peki, bu durumda DASK ödeme yapacak mı?

DASK ödeme kapasitesi Haberi

DASK ödeme kapasitesi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Deprem Hasar ve Risk Yönetiminde Uluslararası Gelişmeler Çalıştayı düzenledi. Çalıştay, uzman uluslararası isimleri bir araya getirdi ve  DASK'ın Afet Yönetim Sistemi ve modellemesinin detayları da paylaşıldı. Çalıştay iki gün sürdü. Sabah'ta yer alan habere göre; çalıştayda hasar tespiti konusunda İtalya, Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülke örnekleri konuşuldu ve zarar modellemesi ve sigortaya ilişkin konular da tartışıldı.

Deprem riski ve yönetiminin son derece geniş kapsamlı bir konu olduğunu ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, "Depremin yol açtığı riskler; nüfus artışı, şehirleşme, sanayileşmeyle birlikte sürekli yeni boyutlar kazanırken, deprem riski yönetiminin de değişen bu koşullara uyum sağlaması gerekiyor" dedi.

İSTANBUL'DA 10 BİN İHBAR

Güler, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Bugün teminata sahip konutlarımızın sayısı 9.5 milyona...