05 / 05 / 2024

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar Türk Lirası ödeme yapıldığını söyledi.



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

DASK Genel Müdürü Selva Eren, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde 2 gün önce başlamış olan "7. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması"nın final gününde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerle olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada DASK'ı her geçen gün yenilediklerini dile getiren Selva Eren, hasar tespit metotlarında kurumlar arası farklılıkları gidermek amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Açıklamasında DASK'ın hasar ödeme kapasitesini 25 milyar TL seviyelerinden 280 milyar TL seviyelerine çıkardıklarını dile getiren DASK Genel Müdürü Selva Eren şöyle konuştu: "Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin neden olduğu olduğu bu büyük yıkımlardan sonra vatandaşlarımızın yanında olmak ve yaşanan acıların izlerini bir nebze hafifletebilmek için çalıştık, elimizden gelen her türlü imkanları seferber ettik. DASK'ın kurulduğu günden Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği 2023 yılına kadar ödeme yaptığı dosya sayısı 114 bin ve ödediği rakam 1,5 milyar TL'dir. Sadece asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinde ise DASK'a ulaşan dosya sayısı 600 bin, ödenen tazminat tutarı ise 35 milyar TL'dir. Söz konusu bu rakamlar yönetilen sürecin büyüklüğünü çarpıcı bir şekilde özetlemektedir."

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

12 MİLYON KONUT GÜVENCE ALTINDA

Yaptığı açıklamada deprem sigortası sayısında artış olduğuna da değinen DASK Genel Müdürü Selva Eren, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugün toplamda 12 milyon konutun zorunlu deprem sigortasıyla güvence altında olmasından gurur duyuyoruz. Tüm yurttaşlarımızla yüzde 100 sigortalılık hedefimize ortak olmayı sürdürüyoz. Çalışmaları halen süren bu yıl hayata geçmesi için tüm kaynaklarımızı seferber etmiş olduğumuz DASK zorunlu deprem sigortası ürün kapsamını genişleterek zorunlu afet sigortasına dönüştürülmesi ve doğal kaynaklı tüm afetleri kapsayacak bir şekilde olması DASK tarihinde atılmış en önemli adımlardan biri olmuş olacak."

Deprem riskine karşı finansal önlemlerin dışında ayrıca yapısal önlemlerin de büyük önem taşıdığını belirten DASK Genel Müdürü Selva Eren şunları dile getirdi: "Sağlam yapılar inşa etmek için, bunun öneminin farkında olan gerekli teknik bilgilere hakim tecrübeli inşaat mühendislerine ve mimarlara ihtiyaç duyuyoruz. Depreme dayanıklı bina yarışması da işte tam da bu ihtiyaçların ışığında doğdu. Söz konusu bu yarışmayla inşaat mühendisliği öğrencileri, öğrenmiş oldukları bilgileri pratiğe dökmeleri ve deprem konusunda farkındalık kazandırma imkanları sunuyoruz. Öğrencilerimiz de burada çok değerli hocaların görüşlerini alıp kendilerini geliştirme ve bundan sonraki çalışmaları için de ufuklarını genişletme imkanı buluyorlar."

İş Bankası Mart 2024 emekli paketini açıkladı, 27 bin 500 TL müjdesini duyan inanamadı!

İstanbul'daki kiracılar dikkat! Uzmanlar açıkladı! 2024'te kiralar yüzde 50 artacak!

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 


Geri Dön