20 / 05 / 2024

DASK'ın yarışmasında özel ödül Facebook'ta oylanıyor!

DASK'ın yarışmasında özel ödül Facebook'ta oylanıyor!

DASK'ın üniversitelerin iletişim ve güzel sanatlar fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik kısa film yarışmasının üçüncüsü sonuçlandı. İlk üç film dışında kalan ve jüri tarafından belirlenen beş film de DASKın Facebook sayfasından oylamaya sunuldu



 

 

Depremi kaderine bırakma! temalı yarışmada  Ankara  Üniversitesinden Uğur Ferhat Korkmaz Tükenmez Kalemler filmiyle birinci, Akdeniz Üniversitesinden Mesut Zümre Saksı filmiyle ikinci, Ege Üniversitesinden Kerem Altın Çağrı filmiyle üçüncülüğe layık görüldü. İlk üç film dışında kalan ve jüri tarafından belirlenen beş film de İzleyici Özel Ödülü için DASKın Facebook sayfasından oylamaya sunuldu.

 

Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) Depremi Kaderine Bırakma! temalı 3. Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Üniversitelerin iletişim ve güzel sanatlar fakültelerinde eğitim gören öğrencilere yönelik yarışmada Ankara Üniversitesinden Uğur Ferhat Korkmaz Tükenmez Kalemler filmiyle birinci, Akdeniz Üniversitesinden Mesut Zümre Saksı filmiyle ikinci, Ege Üniversitesinden Kerem Altın Çağrı filmiyle üçüncü oldu. Yarışmada birinci MacBook Pro ve Sony HXR - MC2000E kamera, ikinci MacBook Pro, üçüncü iMacle ödüllendirilecek.


DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı yarışmanın gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti belirterek Üç yıldır düzenli devam eden yarışmamızı her seferinde biraz daha geliştirmek ve daha çok öğrenciye ulaşmak için çaba sarf ediyoruz. Gelen talepler doğrultusunda, önümüzdeki yıllarda yarışmanın kapsamını genişletmeyi hedefliyoruz dedi.


İzleyici Özel Ödülü için Facebookta oylama heyecanı

DASK 3. Kısa Film Yarışmasında dereceye giren ilk üç filmin yanı sıra jüri tarafından belirlenen beş film de İzleyici Özel Ödülü için yarışacak. İzleyici Özel Ödülü alacak filmler DASKın http://www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasından yapılan oylamayla belirlenecek. Jüri, İzleyici Özel Ödülü oylaması için Ankara Üniversitesinden Doğukan Hazar İskenderoğlunun Dur, Ege Üniversitesinden Hüseyin Sertin Deprem Size Ulaşmasın, Aydın Yılmazın Hayatınızla Oyun Oynamayın, Ömer Gençin Misafir ve Selçuk Üniversitesinden Hüseyin Aydının Yarın filmlerini seçti.

Beş filmden en çok oy alan ilk iki tanesi sırasıyla Canon SLR ve Canon Compact dijital fotoğraf makinesi sahibi olacak. Facebook sayfasından filmler için oy kullananlar da Apple iPad, Sualtı Dijital Fotoğraf Makinesi, Apple iPod Shuffle ve DASK Deprem Çantası Kazanma fırsatı yakalayacak. DASKın Facebook sayfasındaki oylama 11 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

DASKın genç nesillerde deprem bilincini oluşturmak, üniversitelerin iletişim ve güzel sanatlar fakültelerinde okuyan öğrencileri üretime teşvik etmek hedefiyle düzenlediği yarışmaya yaklaşık 50 film katıldı. Yarışmada dereceye girenleri yönetmenler Derviş Zaim ve Üstün Barışta, sinema yazarı Mehmet Açar, oyuncu Burcu Kara, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Varol, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Cankaya, Türkiye Reasürans ve Sigorta Şirketleri Birliği (TSRŞB) Basın Reklam ve Halkla İlişkiler Yönetmeni Gamze Diler ile DASK Genel Sekreteri Serpil Yakutun yer aldığı jüri belirledi.

Ayrıntılı bilgi için: www.dask.gov.tr

 


Geri Dön