15 / 05 / 2024

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.




Muğla'nın Datça İlçesinde, kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasını protesto etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre belediye önünde toplanan sanayi esnafı söz konusu zamma alkışlarla tepki gösterdi.

Datça Sanayi Sitesinde, Datça Belediyesine ait olan toplamda 17 dükkan, ihale usulüyle kiraya verildi. Fiyatlara yüzde 500 oranında zam yapıldığını gören kiracılar, yapılan zammı, protesto etmek amacıyla, Datça Belediyesi önünde toplandı.

Datça'daki sanayi sitesinde kaynak atölyesi olan Binali Karataş, gazetecilere konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 17 kişinin sanayi sitesi yapıldığından bu yana kiracı olduğunu dile getirdi.

Datça da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Açıklamasında 3 senede bir ihaleye yapıldığını kaydeden Binali Karataş, "Geçen sene  vergiler dahil senelik 30 bin TL'nin altında ödeme yaparken, şimdi yüzde 500 zam yapılarak, senelik 200 bin Türk Lirası talep ediliyor ve bizim bu parayı peşin ödememiz bekleniyor." diye konuştu.

Talep edilen kira bedelini  ödemelerinin imkansız olduğunu dile getiren Binali Karataş, bu şekilde ihaleye giremeyeceklerini ve mağdur olduklarını öne sürdü.

Diğer bir taraftan ihalenin 2 Mayıs 2024 tarihinde Datça Belediye binasında yapılacağı belirtildi.

ÇEŞME'DEKİ VİLLANIN GÜNLÜK KİRASI AĞIZLARI AÇIK BIRAKMIŞTI

Bodrum'daki yüksek kira bedellerinden sonra bir haber de İzmir'den gelmişti. Egenin incisi İzmir'de yaz sezonunun açıldığı 15 Haziran tarihi ile 30 Eylül tarihi arasındaki dönemde bir dönemde emlak sitesinde yer alan kiralık bir villa fiyatı şaşkınlık yaratmıştı. 

107 günü kapsayan dönemde Çeşme'de kiralanan villanın fiyatı 3 milyon 400 bin Türk Lirası şeklinde  açıklanmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çeşme Yarımadası'nda bulunan Ayayorgi ve Dalyan arasında yer alan söz konusu tripleks dairenin fiyatını görenler o villayı satılık fiyatı zannetmişti.

 

Taşıt kredilerinde faizler yüzde 5’i aştı, geri ödemeyi duyan şaşırdı

1935'te 'Eviniz bir hafta içinde yıkılacak' ilanı! Belediye tahta evler için sahaya çıktı!

CHP'li milletvekili Asu Kaya'dan rezerv alan tepkisi: 10 bin TL emekli maaşıyla yeni yapılacak evler nasıl alınacak?


Geri Dön