15 / 05 / 2024

Taşıt kredilerinde faizler yüzde 5’i aştı, geri ödemeyi duyan şaşırdı

Taşıt kredilerinde faizler yüzde 5’i aştı, geri ödemeyi duyan şaşırdı

Taşıt kredilerinde faiz oranları rekor artış gösterirken, Mart ayında sıfır araç satışları büyük oranda azaldı. Araç alacaklar kredi faizlerini araştırırken, 150 bin TL taşıt kredisinin geri ödemesi şaşkınlık yarattı.



Taşıt kredilerindeki yüksek faiz ve krediye ulaşımın zorlaşması vatandaşın araç almasını zorlaştı. Özellikle ikinci el satışlarda tüketicinin kredi bulamaması satışları da olumsuz etkiledi.

Mart ayında noter devriyle yapılan satışlar önceki yılın aynı ayına göre otomobillerde yüzde 21,3, toplamda yüzde 18,9 azalma gösterdi. Aylık bazda ikinci elde 580 bin 492 otomobilin devri gerçekleşirken, el değiştiren toplam araç sayısı da 865 bin 144 olarak kayıtlara geçti.

Araç alacaklar kredi faizlerini araştırırken, 150 bin TL taşıt kredisinin geri ödemesi şaşkınlık yarattı. 2,8 milyon takipçili pusholder, https://twitter.com/pusholder X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, taşıt kredisi faizlerinin yüzde 5’i aştığını belirterek, yüzde 5,49 faiz oranı olan bir bankadan çekilen 150 bin liralık taşıt kredisinin geri ödeme tutarının 712 bin 145 TL, aylık taksit tutarının ise 14 bin 815 TL olduğunu  ifade etti. Rakamları gören takipçiler evden sonra otomobil almanın da hayal olmaktan çıktığını söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

BES’e para koyanlar ne kadar kazanıyor?

İslam Memiş'in yeni açıklaması korkuttu! Altın alalım mı, satalım mı diyenler hemen bakın!

Doğalgaz faturasına mayıs ayarı! Doğalgaza zam geldi mi? Mayısta doğalgaz faturası ne kadar olacak? 

Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Prof. Dr. Hakan Kara zam yapılmazsa ne olacağını paylaştı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön