21 / 05 / 2024

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Türk Lirası’nın  değerini artırmak için indirimli olarak uygulanan mevduat hesaplarında ve yatırım fonu stopaj oranları arttı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseldi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.



Türk lirası mevduat hesaplarında stopaj oranlarında değişikliğe gidildi. 2020 yılında yapılan düzenleme ile o zaman kadar yüzde 15 olan stopaj vergisi, 30 Eylül 2020 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında açılacak mevduat hesaplarında 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 5, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 3 ve 1 yıldan uzun süreli hesaplarda ise yüzde sıfır olarak belirlendi. Düzenleme ile birlikte belirtilen süre 30 Nisan 2024’de yani dün sona erdi.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kararla, 1 Mayıs-31 Temmuz 2024 tarihlerinde açılan veya vadesi yenilenen vadeli mevduat/katılma hesaplarına ödenecek faizler ve kar payları üzerinden yapılacak tevkifat oranları yeniden belirlendi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, stopaj artırımını https://twitter.com/ozanbingoll X sosyal medya hesabından duyurdu.  Bingöl, 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a, 1 yıla kadar vadeli hesaplara uygulanan stopaj oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseltildi. 1 yıldan uzun vadeli mevduat için stopaj 0’dan yüzde 2,5’a yükseldiğini belirtti. Türk lirası yatırım fonlarından elde edilen gelirlerdeki stopaj oranı yüzde 7,5 olarak belirlendi.

23 Aralık 2020-30 Nisan 2024 tarihlerinde yapılmış yatırım fonu katılma paylarından elde edilecek gelirler için ise değişiklik öncesi geçerli yüzde 0 oranı uygulanacak. Zamlı stopaj yeni yapılacaklar için geçerli olacak. Kur Korumalı Mevduata uygulanan sıfır stopaj ise 31 Temmuz 2024’e kadar uzatıldı.

TL’DE KALANLARA GEÇMİŞ OLSUN YORUMLARI GELDİ...

İslam Memiş'in yeni açıklaması korkuttu! Altın alalım mı, satalım mı diyenler hemen bakın!

Doğalgaz faturasına mayıs ayarı! Doğalgaza zam geldi mi? Mayısta doğalgaz faturası ne kadar olacak? 

Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Prof. Dr. Hakan Kara zam yapılmazsa ne olacağını paylaştı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön