01 / 05 / 2024

David Beckham'ın 20 milyon sterlinlik evini sahibi bir Türk!

David Beckham'ın 20 milyon sterlinlik evini sahibi bir Türk!

Türk işadamı Süleyman, BBC'de yayımlanan Dragons Den isimli yarışmada, yılın girişimcisini seçecek İngiltere'de yılın girişimcisini bir Türk işadamı seçecek...



Türk işadamı Süleyman, BBC'de yayımlanan Dragons Den isimli yarışmada, yılın girişimcisini seçecek

İngiltere'de yılın girişimcisini bir Türk işadamı seçecek. Ülkenin en önemli kanalı olan BBC'de yayımlanacak Dragons Den adlı yarışma programı, jüri olarak Kuzey Kıbrıslı Türk işadamı Touker Süleyman'ı belirledi. 13 bölüm halinde yayımlanacak olan yarışmanın jüri üyeliğinde Türk işadamına The Bombay Bicycle Club'ın kurucusu olan Sarah Willingham ile Moonpig.com adlı sitenin sahibi Nick Jenkins eşlik edecek. İngiltere'de sadece 7 programda 70'in üzerindeki girişimciye 7.5 milyon sterlinden fazla yatırım desteği veren Dragons Den, Afganistan'dan İsrail'e birçok ülkede farklı adlarla gösteriliyor. İlk kez Japonya'da gösterilen ve adını Malaya Kaplanı olarak anılan İkinci Dünya Savaşı'nın ünlü Generali Tomoyuki Yamashita'dan alan yarışma Türkiye'de de ekranlardaydı. 


2 BİN ÇALIŞANI VAR 

Dragons Den yarışmasının jürisi olacak Touker Süleyman'ı İngiltere, 'Gömlek Kralı' olarak tanıyor. Low Profile Holding'in sahibi olan Süleyman, 1953'te Kuzey Kıbrıs'ın Magosa kentinde doğdu. 5 yaşındayken İngiltere'ye göç eden Süleyman, iş hayatına muhasebecilikle başladı. 40 yıl önce deri kıyafet üretimine geçen Süleyman, şimdilerde Türkiye, Gürcistan ve Bulgaristan'da 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. 


1 KOYUP 26 MİLYON KAZANDI 

Süleyman'ın İngiltere'de adını duyuran atılımı ise Kraliyet Ailesi'nin gömlekçisi olarak tanınan Hawes&Curtis markasını satın alması oldu. 1913'te kurulan Hawes&Curtis'i 2004'te kardeşiyle birlikte sadece 1 sterline alan Süleyman, markayı küllerinden yeniden doğurdu. Hawes&Curtis'in yıllık 26 milyon sterlin yani 100 milyon liralık cirosu var. 1922'de Kral 8'inci Edward, 1938'de de Kral 6'ncı George'un nişan verdiği markanın müdavimleri arasında Frank Sinatra, Fred Astaire gibi isimler de vardı. İngiltere ve Almanya'da 30'a yakın mağazası olan şirket Ortadoğu'da da şube açmaya hazırlanıyor. 


ÜNLÜLER ONDAN GİYİNİYOR

Türk milyoner Süleyman'ın en önemli markalarından bir diğeri de Ghost. 1984'te kurulan lüks kadın giyim markası Ghost'un müdavimleri arasında ise Kate Moss, Naomi Campbell, Eva Herzigova gibi isimler var. Deri ürünleri markası Huxley&Cox'un da sahibi olan Touker Süleyman, DocksRio adlı Brezilyalı ayakkabı markasının yanı sıra Bike Soup'un da patronu.


BECKHAMLAR'IN EV SAHİBİ

Bu yıl sonuna doğru yayımlanacak Drangs Den'in jürisi Touker Süleyman'ı İngiliz magazin basını da çok yakından tanıyor. Süleyman, Ada futbolunun efsane oyuncularından David Beckham ve sanatçı eşi Victoria Beckham'ın da ev sahibi. Beckham ailesi, Touker Süleyman'ın Güney Londra'daki değeri 20 milyon sterlin olan lüks evinde oturuyor. Ev, sıkı güvenliğiyle dikkat çekiyor.


Sabah


Geri Dön