27 / 04 / 2024

Davutoğlu: Teşvik sistemini yeniden değerlendireceğiz

Davutoğlu: Teşvik sistemini yeniden değerlendireceğiz

Başbakan Davutoğlu, sadece il bazında değil, ilçe bazında teşvik sistemini yeniden değerlendireceklerini belirtti, Organize Sanayi Bölgesi Kanunu'ndaki bedelsiz parsel tahsisi 2 yıl daha uzatıldığını açıkladı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB genel merkezinde düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası kapanış toplantısının yaklaşık 6,5 saat sürdüğünü, Hakkari’den Edirne’ye, Muğla’dan Artvin’e kadar Türkiye’nin her yerinden gelen temsilcilerden bütün Türkiye’yi dinlediklerini belirtti.


Teşvik sisteminin, iller arasındaki farklı avantajların değerlendirilmesi amacıyla ortaya konulan bir mekanizma olduğunu belirten Davutoğlu, ''Hem gelir dağılımı adaletsizliklerini ve alt yapı farklılıklarını ortadan kaldırmak hem de belli alanlarda, belli sektörleri belli bölgelerde teşvik ederek, Türkiye'nin geneline ekonomik kalkınmayı yaymak... Şimdi o çerçevede teşvik sistemi uygulamasını performans değerlendirmesine tabi tutuyoruz ve sizden bugün gelen talepleri de göz önünde bulundurarak, sadece il bazında değil, ilçe bazına inecek şekilde teşvik sistemini yeniden değerlendireceğiz'' diye konuştu.


Toplantının kendisi için çok faydalı bir istişare olduğunu vurgulayan Davutoğlu, toplantıda Organize Sanayi Bölgesi Kanunu'nun geçici 9. maddesindeki "bedelsiz parsel tahsisinin" 12 Nisan 2015’ten itibaren 2 yıl daha uzatılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.





Geri Dön