30 / 04 / 2024

DD Mortgage'tan konutun yüzde 92'sine kredi!

DD Mortgage'tan konutun yüzde 92'sine kredi!

DD Mortgage, Mayıs ayı için "ikinci bir teminat olmadan" kredi oranını piyasadaki yüzde 75 seviyesinden yüzde 92'ye çıkardı



Konut sektörünü 15 yıl vadede 300 bin TL'ye kadar verilen "eve nakit kredisi"nden 14 günde bir taksit ödemeye dayanan "sık öde az öde" modeline kadar pek çok kredi alternatifiyle tanıştıran DD Mortgage, 30 Mayıs 2009 tarihine kadar geçerli olacak yeni bir kredi modeli daha geliştirdi. Piyasada evin değerinin en fazla yüzde 75'ine kadar konut kredisi verilirken, DD Mortgage yeni modelinde oranı yüzde 92'ye çıkardı. Şirket ayrıca kredi oranının yüzde 100'e çıkması durumunda ikinci bir teminat isteyen finans kurumlarının aksine, evin değerinin yüzde 92'sini kredilendirmek için tek bir teminat alacak. Sisteme ilk kez "ara ödemeler" de koyduklarını ve bu yolla aylık taksitleri de düşürdüklerini açıklayan DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, "60 ayda yüzde 10 ara ödeme, 120 ayda ise yüzde 5 ara ödeme yapıyoruz. Böylece aylık taksitler 1.328 liraya geliyor" dedi. Bu ürünü "sık öde az öde" ürünü ile birleştirdiklerini belirten Aysan, "Bu seçenekte ise 100 bin liralık bir daire için yüzde 8 peşinat ödeyen bir tüketici, 60 ayda yüzde 6, 120 ayda ise yüzde 3 ara ödeme yaparak aylık taksitini 120 ay vadede 1.308 liraya kadar düşürüyor. Yani 14 günde bir ödemeyle tüketiciler ayda 654'er lira ödüyor" diye konuştu.

Hedef en az 300 kişi

İki gün önce bu kredi modelini portföylerindeki 12 bini aşkın üyeye gönderdiklerini aktaran Aysan, telefonlarının kilitlendiğini, 2 bin kişinin internetten bu ürünle ilgili bilgi aldığını açıkladı. Emlak GYO ortaklığı bulunan Körfezkent, Ispartakule, Dreamcity Çerkezköy, Kentplus Mimarsinan gibi projelerle de çalıştıklarını vurgulayan Aysan, "Onları dün itibarıyla bilgilendirdik ve bu durgunlukta sadece öğlene kadar Körfezkent projesinden ev alacak 6 aile bize başvurdu" dedi. Aysan Mayıs ayı sonuna kadar en az 300 kişinin bu krediyi kullanmasını öngördüklerini kaydetti.

Konut kredilerine olan talebin tahminlerinden iyi gittiğini söyleyen Aysan, şöyle devam etti: "Kredi başvurularında Ocak'a göre 3-4 kat, Şubat'a göre iki kat artış görüyoruz. Sektörde son iki haftada özellikle ikinci el daireler ve 200 bin liranın altındaki evlere talep yükseldi. 15 Haziran-15 Eylül arasında sektör mevsimsel bir durgunluk yaşar. Ancak bu yıl pek çok projenin yazın teslim ediliyor olması, bu eğilimin aksine bir miktar daha hareketliliğe neden olabilir."
Vatan


Geri Dön