23 / 12 / 2024

Decovita, en beyaz sırlı porselen karoyu üretti!

Decovita, en beyaz sırlı porselen karoyu üretti!

Decovita, Tasarım ve İnovasyon Merkezindeki 35 kişilik uzman kadrosu ile yürüttüğü özgün Ar - Ge çalışmaları sonucunda, Dünyanın En Beyaz Sırlı Porselen Karosunu üretti.



Büyük ebat rektefiyeli parlatılmış sırlı porselen ve teknik porselen karo üreten Decovita, Tasarım ve İnovasyon Merkezindeki 35 kişilik uzman kadrosu ve yerli - yabancı iş birlikleriyle beraber gerçekleştirdiği özgün Ar - Ge çalışmaları sonucunda, Dünyanın En Beyaz Sırlı Porselen Karosunu Türkiye’de kurulu fabrikasında üretmeyi başardı.


Geçtiğimiz yıl Bilecik’teki Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde son teknoloji kullanarak kurduğu fabrikasında, 76 ülkeden 1861 çeşit doğal taş desenini kaliteli seramikle buluşturan Decovita Seramik’in, dünyanın en beyaz seramiğini üretme çalışmaları başarıyla sonuçlandı. Üretim teknolojisi gereği 1200 dereceler gibi yüksek sıcaklıklarda pişirilen sırlı porselen karolarda, bugüne kadar maksimum beyazlık değeri (L), 92 - 93 birimi geçemiyordu. Ancak Decovita Ar - Ge ve inovasyon uzmanları, üniversite ve tedarikçilerle yürüttükleri uzun soluklu çalışmalar neticesinde, beyazlık değeri 95 birim üstü olan seramik karoyu, geleneksel opaklaştırıcılar kullanmadan üretmeyi başardı.


2016 Eylül ayında, seramik sektörünün en büyük fuarı olarak kabul edilen İtalya’daki Cersaie Fuarı’nda bir İspanyol firması, L değeri 93,5 üstü olan ürününü, dünyanın en beyaz sırlı porselen seramiği olarak duyurmuştu. Decovita bu değeri 1,5 birim daha artırarak, bugüne kadar dünyada üretilen en beyaz sırlı porselen seramiği üretmiş oldu.


Ar - Ge Merkezleri Kanununda yapılan düzenlemelerle 2023 hedeflerine koşan ülkemizdeki sanayi hamlesine paralel olarak tasarım, Ar - Ge ve inovasyon merkezi kurduklarını belirten Decovita Seramik İcra Kurulu Üyesi Ali Küçük, ülkemizde yetişen uzmanlar ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri gerçekleştirerek, seramik karo üretimindeki ithal malzeme oranını yüzde 10’lar mertebesine düşürdüklerini ifade etti.


Ar - Ge bütçesi Türkiye ortalamasının dört katı


“Yapabildiklerini ve Satabildiklerini” üreten bir firma olmak yerine, tamamen müşteri isteklerinin zamanında karşılandığı, “Kalite ve maliyetler açısından uluslararası pazarlarda rekabet edilemeyecek” üretim modeli üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ali Küçük, “Ar - Ge, tasarım ve inovasyon harcamalarımız için, toplam ciromuzun yüzde 5’i kadar bir pay ayırıyoruz. Decovita olarak Ar - Ge harcamaları bütçemiz, Türkiye ortalamasının 4, dünya ortalamasının ise 2,5 katı. Bu çalışmalarımız neticesinde, yerli insan kaynaklarıyla ve tamamen yerli malzemeler kullanarak, üniversite - sanayi iş birlikleriyle ürettiğimiz Dünyanın En Beyaz Sırlı Porselen Karosunun, Türkiye seramik sektörü için önemli bir aşama olduğunu düşünüyoruz. Benzer inovatif çalışmalarımız sürüyor. Sektördeki yeniliklerimizi, sırası geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.



Geri Dön