15 / 05 / 2024

Dedeman 3 yeni otelle Suriye'de!

Dedeman 3 yeni otelle Suriye'de!

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Şam, Halep ve Palmira olmak üzere Suriye'deki 3 otelle birlikte 22 otele ulaştıklarını, Suriye Lazkiye'de yeni bir otel için el sıkıştıklarını söyledi



Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Şam otelinin açılışında şunları söyledi:
"Özbekistan (1), Sofya (2) Suriye (3) ve KKTC (1) ile birlikte yurtdışı otel sayımız 7 oldu. 50. yılımızda 50 otele ulaşmak istiyoruz. Bunun yüzde 30'u yurtdışında olacak. Beş yeni otel anlaşması yaptık. Biri  Azerbaycan'da (Bakü), biri İran'da. İstanbul, Yozgat ve Zonguldak'ta da birer otelimiz olacak."

Birçok ülkeye bakıyoruz
Suriye'de aldıkları 3 otelin devletin olduğunu ve Lazkiye'de başka bir otel için el sıkıştıklarını belirten Dedeman, Suriye planları ile ilgili olarak şöyle konuştu:
"Orası Rus yatırımı, işletmesini alacağız. Biz Suriye'ye girdikten sonra otellerde Türk konuk sayısı üç misline çıktı. Bu otellerden yıllık ciro beklentimis 70 milyon dolardır. Bu yıl 35 milyon dolarlık kısmı bütçeye girecektir. Toplam otel ciromuz ise 140 milyon dolar.
4'te 1'i Suriye'den gelmiş olacak. Kazakistan, Gürcistan, Romanya ve Ukrayna gibi ülkelerle konuşuyoruz. Bu ülkelerde işletmeciliğe gireceğiz. Bundan sonrası sistemimiz böyle. Suudi Arabistan'dan büyük bir talep var."

40 milyon dolara yenileyecek
Dedeman Holding CEO'su Murat Eroğlu da "Üç yıl önce 12 otel vardı. Suriye'de ihale süreci çok zorlu geçti. Uluslararası 7 zincir katıldı, biz aldık.  Aslında üçünü birden vermek istemiyorlardı.
Bize güvendiler. Bu otelleri 40 milyon dolarlık yatırımla yenileyeceğiz" diye konuştu.
Dedeman Hotels & Resorts International Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu Şam'daki otele 18, Halep'tekine 11 milyon dolar olmak üzere, Suriye'deki 3 oteli toplam 40 milyon dolara 3 yılda yenileyeceklerini söyledi. Yürükoğlu, "Suriye'deki toplam oda sayımız 860, yatak sayısı bin 100 oldu. Bizi sadece fiyat nedeniyle tercih etmediler, yenileme projelerimiz çok beğenilmiş" dedi.(Milliyet)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dedeman grubu 3 otelle Suriye'de pazar lideri oldu
 
Dedeman oteller zinciri Suriye'de açtığı 3 yeni otelle ismini Ortadoğu'ya taşıdı. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, 'Suriye pazarına işletmeci grup olarak, direkt 1 numaradan girdik' dedi


Türkiye'nin önde gelen otel zincirlerinden Dedeman, krize rağmen büyümeye devam ediyor. Dedeman grubu Şam, Halep ve Palmira'da işletmesini aldıkları 3 yeni otel ile Suriye'de pazar lideri konumuna geldi. Grubun, Şam'daki otelin açılışı cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı  Ertuğrul Günay tarafından yapılırken, Dedeman toplam 4 bin 800 oda ve 9 bin yatak sayısına ulaşarak, 22 otelin işletmesini üstlenmiş oldu. Dedeman topluluğunun 1966 yılında açılan Dedeman  Ankara  ile faaliyetlerine başladığını hatırlatan Murat Dedeman, 'Büyüme stratejimiz doğrultusunda önceliği bölge ülkelerine verdik. Hedefimiz 1966 yılında kurulan Dedeman Otelleri'nin kuruluş yıldönümünde 50 otele ulaşmak' dedi.

Öncelikli hedef Ortadoğu

Suriye'nin bölgedeki önemi ve geleceğine dair inançlarının bölgeye 3 otel ile girme kararında etkili olduğunu belirten Murat Dedeman, 'Buralar bizim kendimizi daha rahat hissettiğimiz yerler. Ortadoğu'da daha rahat yayılıyoruz. Ayağımızı yere sağlam basmak istiyoruz. Bu nedenle Avrupa'ya yayılmadan önce Ortadoğu'da yayılmak istiyoruz' diye konuştu. Dedeman, hedeflerindeki diğer bölgelerin ise Türki Cumhuriyetler, Doğu Bloku ve Balkan ülkeleri olduğunu söyledi. Romanya, Ukrayna, Bulgaristan'da arayışları ve müzakerelerin devam ettiğini belirten Dedeman, Suudi Arabistan'dan ise kendilerine teklif geldiğini ve bu çerçevede önümüzdeki dönemde Cidde'de de çalışmalar yapabileceklerini vurguladı.

40 milyon dolarlık renovasyon

'Yurt dışında kendi markasını 'management' olarak satan tek Türk markası biziz' diyen Dedeman, Suriye'de aldıkları 3 oteli hiç kapatmadan 3 yıl içinde yenileyeceklerini söyledi. Yenileme faaliyetlerinin maliyeti ise Suriye'deki için 18 milyon dolar olmak üzere 40 milyon dolara mal olacak. Dedeman grubunun yüzde 100 sahibi olduğu 7 tane oteli bulunduğunu belirten Murat Dedeman, yıllık ciro hedeflerinin 140-150  milyon dolar olduğunu söyledi. Murat Dedeman, 2009 yılında Zonguldak, İran Shiraz, 2010'da İstanbul Bostancı'da, 2011'de Bakü'de ve Cavlak'ta yeni otel açacaklarını belirtti.

Türk misafirperverliğini tüm dünyaya yayacağız
9 bin metrekare üzerine kurulu Dedeman Şam, 1 kral dairesi ve 32 suit olmak üzere toplam 372 odaya sahip. Otelde geleneksel Suriye mutfağı ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunan açık ve kapalı 7 restoranda enfes yemekler konuklara ikram ediliyor. Farklı boyutlardaki 8 toplantı salonu ve iki adet 100 kişilik Balo Salonu ve merkezi konumu ile Dedeman Şam, iş dünyası için oldukça önemli bir merkez konumunda. Otel yöneticileri Dedeman otellerinin  'Türk misafirperverliğini dünyaya yayma' hedefini taşıdığını dile getirdi. (Akşam)

Dedeman Suriye'ye girer girmez lider oldu

Dedeman Grubu, Şam, Halep ve Palmira'da işletmeye başladığı üç otelle pazarda birinci oldu. Dedeman, 40 milyon dolarlık yatırımla otelleri yenileyecek ve ciroyu 70 milyon dolara çıkaracak

Dedeman üç otelle Suriye pazarında lider oldu. Turizm ve madencilik alanlarına ağırlık veren Dedeman Holding'e bağlı Dedeman Hotels&Resorts International, Suriye Turizm Bakanlığı'nın açtığı ihalede dünya devleriyle yarışıp, Şam, Halep ve Palmira'daki üç otelin işletmesini 12 yıllığına alınca, ülkeye ilk girişte liderliğe yükseldi.
Söz konusu üç oteli ocak ayından itibaren işletmeye başlayan Dedeman Grubu, Suriye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den `sembolik kurdele kesimi' desteği aldı. Dedeman Grubu, üç yıl içinde 40 milyon dolara üç oteli yenileyecek. Suriye'de yıllık 70 milyon dolar ciro hedefleyen Dedeman Grubu, gelişmelere göre işletme süresine 10 yıl daha ekleyebilecek.

Otel sayısı 50'ye çıkacak

`Sembolik resmi açılış' nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Türk turizminin temsilcilerini Şam'daki otelde ağırlayan Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, kurucuları Mehmet Kemal Dedeman'ın ilk oteli 43 yıl önce Ankara'da hizmete açtığını hatırlatarak, şunları söyledi: "7 yıl sonra, yani 50'nci yılımızda 15'i yurtdışında olmak üzere zincirimizdeki otel sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda 7'si yurtdışında, toplam 22 oteli işletiyoruz. Bunlar arasında kendi sahibi olduklarımız var ama biz artık işletmeyle büyüme planları yapıyoruz."
Murat Dedeman, Suriye'deki üç oteli işletme ihalesinde dünyanın önde gelen turizm zincirleriyle yarıştıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bu yarışın sonunda Şam, Halep ve Palmira'daki üç oteli zincirimizin halkaları arasına eklemek, bizim için çok önemli bir başarı oldu. Suriye'deki bu adım, uzun süreli kiralama ve işletmecilikle büyüme hedeflerimizi daha da pekiştirdi. Şu anda Bakü'de ve İran'ın Şiraz bölgesinde yürüyen projelerimiz var. Sanırım 50 otel hedefimize planladığımızdan daha erken ulaşabileceğiz."

Yenileme projesini beğendiler

Dedeman Holding İcra Kurulu Başkanı Murat Eroğlu da, ihale sürecinde Suriye Turizm Bakanlığı'nın Şam ve Palmira'daki otelleri ayrı, Halep'i ayrı kiralama planı yaptığını vurgulayarak, "Biz teklifimizi yaparken üçünü birlikte düşündük, Halep'i de ekledik" dedi. Eroğlu, "Dünya turizm devlerini geçip  üç otelin işletmesini almanızdaki asıl etken `en düşük fiyat' teklifi midir?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Fiyatımız rakiplerimize göre düşüktü. Ancak, kazanmamızdaki tek etken bu değildi. Suriye Turizm Bakanlığı, üç otel için sunduğumuz yenileme projelerini de benimsedi."

Yurtdışındaki ilk zinciriz

Murat Dedeman, ilk girişte Suriye'deki en büyük otel zinciri haline geldiklerini ifade ederek, şunları dile getirdi: "Dedeman, yurtdışına otel yönetimi anlamında açılan ilk Türk grubu oldu. Hilton, Sheraton gibi zincirler nasıl ki sadece işletmeci olarak yayılıyorsa, Dedeman da aynı şekilde emin adımlarla ilerleyecek. Hedeflerimiz arasında Ortadoğu ülkeleri, Doğu Avrupa ve Balkanlar, Türk cumhuriyetleri var."

1100 yatak var

Dedeman Hotels&Resorts International Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu ise, Şam'daki otele 18, Halep'tekine 11 milyon dolar olmak üzere, Suriye'deki üç oteli toplam 40 milyon dolara üç yılda yenileyeceklerini bildirdi. Yürükoğlu, Suriye'deki toplam oda sayılarının 860, yatak sayılarının da 1100 olduğunu vurguladı. (Radikal)

Dedeman, 3 otelle Suriye lideri oldu, 70 milyon dolar kazanacak

Ana faaliyet alanları turizm ve madencilikten oluşan Dedeman Holding'e bağlı Dedeman Hotels&Resorts International, Suriye Turizm Bakanlığı'nın açtığı ihalede dünya devleriyle yarışıp, Şam, Halep ve Palmira'daki üç otelin işletmesini 12 yıllığına alınca, bu ülkede ilk girişte liderliğe yükseldi.

Söz konusu üç oteli ocak ayından itibaren işletmeye başlayan Dedeman Grubu, Suriye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den "sembolik kurdele kesimi" desteği aldı. Dedeman Grubu, 3 yıl içinde 40 milyon dolara 3 oteli yenileyecek. Suriye'de yıllık 70 milyon dolar ciro hedefleyen Dedeman Grubu, gelişmelere göre işletme süresine 10 yıl daha ekleyebilecek.

22'den 50'ye çıkacak

"Sembolik resmi açılış" nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Türk turizminin temsilcilerini Şam'daki otelde ağırlayan Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, kurucuları Mehmet Kemal Dedeman'ın ilk oteli 43 yıl önce Ankara'da hizmete açtığını hatırlatarak, şunları söyledi: "7 yıl sonra, yani 50'nci yılımızda 15'i yurtdışında olmak üzere zincirimizdeki otel sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda 7'si yurtdışında, toplam 22 oteli işletiyoruz. Bunlar arasında kendi sahibi olduklarımız var ama biz artık işletmeyle büyüme planları yapıyoruz."

Devlerle yarıştık

Murat Dedeman, Suriye'deki 3 oteli işletme ihalesinde dünyanın önde gelen turizm zincirleriyle yarıştıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bu yarışın sonunda Şam, Halep ve Palmira'daki 3 oteli zincirimizin halkaları arasına eklemek, bizim için çok önemli bir başarı oldu. Suriye'deki bu adım, uzun süreli kiralama ve işletmecilikle büyüme hedeflerimizi daha da pekiştirdi. Şu anda Bakü'de ve İran'ın Şiraz bölgesinde yürüyen projelerimiz var. Sanırım 50 otel hedefimize planladığımızdan daha erken ulaşabileceğiz."

Üçünü birden istedik

Dedeman Holding CEO'su Murat Eroğlu da, ihale sürecinde Suriye Turizm Bakanlığı'nın Şam ve Palmira'daki otelleri ayrı, Halep'i ayrı kiralama planı yaptığını vurgulayarak, "Biz teklifimizi yaparken üçünü birlikte düşündük, Halep'i de ekledik" dedi. Eroğlu, "Dünya turizm devlerini geçip. 3 otelin işletmesini almanızdaki asıl etken 'en düşük fiyat' teklifi midir?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Fiyatımız rakiplerimize göre düşüktü. Ancak, kazanmamızdaki tek etken bu değildi. Suriye Turizm Bakanlığı, 3 otel için sunduğumuz yenileme projelerini de benimsedi."

40 milyon dolarlık yenileme

Dedeman Hotels&Resorts International Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu ise, Şam'daki otele 18, Halep'tekine 11 milyon dolar olmak üzere, Suriye'deki 3 oteli toplam 40 milyon dolara 3 yılda yenileyeceklerini bildirdi. Yürükoğlu, Suriye'deki toplam oda sayılarının 860, yatak sayılarının da 1100 olduğunu vurguladı.

Türk müşteri üç kat arttı, 4'üncü tesis Lazkiye'de olacak

DEDEMAN Holding CEO'su Murat Eroğlu, Suriye'de ocak ayından beri işletmeye başladıkları üç otelden Şam'dakinin Türk müşteri sayısının üç kat arttığını, doluluğun son dönemlerde yüzde 90'ı aştığını söyledi. Dedeman Otelleri Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu da, Lazkiye'de bir Rus yatırımcıya ait tesisin işletmesini üstlenmek için görüşmeler yürüttüklerini belirtti.

Dedeman dışarda 7 otele adını yazdırdı

Dedeman Silk Road Taşkent (Özbekistan)

Dedeman Princess Sofya (Bulgaristan)

Dedeman Trimontium Princess Plovdiv (Bulgaristan)

Dedeman Damascus (Şam-Suriye)

Dedeman Palmira (Suriye)

Dedeman Halep (Suriye)

Dedeman Olive Tree (Girne-KKTC)

Suriye Turizm Bakanı'ndan 'ortak destinasyon' çağrısı

SURİYE Arap Cumhuriyeti Turizm Bakanı Saadalla Agha Al Kalaa, şunları söyledi: "Bakanlığımıza ait 3 otelin işletmesini üstlenen Dedeman Grubu, Suriye turizminde yeni fikirler gelişmesine katkılar yapacak. Bizim hedefimiz, yakın gelecekte Türkiye ile Suriye'nin turizmde 'ortak destinasyon' planları yapması. Bunun için çalışacağız. Dedeman'ın otellerde yapacağı yenileme, daha fazla turist çekecek. Dedeman'ın Suriye'de 3 otel işletmeye başlaması, aynı zamanda yeni Türk yatırımcılarına da öncü rolü oynayacak."

Cironun 4'te biri Suriye'den gelecek

DEDEMAN Holding CEO'su Murat Eroğlu, bir soru üzerine, Dedeman Otelleri'nin cirosunun 140 milyon dolar düzeyinde olduğunu belirtti. Eroğlu, ilk dönemi "yarım yıl" gibi saydıklarını, bu yüzden Suriye'den 35 milyon dolar ciro beklediklerini vurgulayınca, "Yani, cironuzun 4'te birini Suriye'den sağlayacaksınız" sorusuna, "Evet" yanıtı verdi.

Yurtdışına işletmeci giden ilk zinciriz

MURAT Dedeman, bir soru üzerine, ilk girişte Suriye'deki en büyük otel zinciri haline geldiklerini ifade ederek, şunları dile getirdi: "Dedeman, yurtdışına otel yönetimi anlamında açılan ilk Türk grubu oldu. Hilton, Sheraton gibi zincirler nasıl ki sadece işletmeci olarak yayılıyorsa, Dedeman da aynı şekilde emin adımlarla ilerleyecek. Hedeflerimiz arasında Ortadoğu ülkeleri, Doğu Avrupa ve Balkanlar, Türki Cumhuriyetler var."

Mekke, Medine ve Cidde'ye bakıyoruz

MURAT Dedeman, otel işletmesi üstlenmeyi planladıkları ülkeler arasında Gürcistan, Türkmenistan, Romanya ve Ukrayna'yı da sayarken, Dedeman Otelleri Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu, Suudi Arabistan'la da yakından ilgilendiklerini belirterek, "Mekke, Medine ve Cidde için ciddi görüşmelerimiz var" dedi.  (Hürriyet)

Devletler yakınlaştı, Dedeman üç otelle Suriye'nin lideri oldu 
Dedeman, Suriye Turizm Bakanlığı'nın ihalesinde devleri geride bırakıp ülkenin en büyük otel zinciri oldu. Murat Dedeman `Teklifimiz iyiydi. Ancak siyasette bu kadar yakınlaşma olmasaydı bu otelleri bize vermezlerdi' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şam ve Halep ziyaretiyle zirveye ulaşan ilişkiler, Dedeman Otelcilik'e Suriye turizm pazarında liderlik getirdi. Dedeman kamunun elinde bulunan ülkenin en büyük otellerini 12 yıllığına kiralayarak Suriye pazarına doğrudan lider olarak yerleşti. Suriye Turizm Bakanlığı'nın açtığı ihalede dünya devleriyle yarışan Dedeman Hotels&Resorts International, Şam, Halep ve Palmira'daki üç otelin işletmesini aldı. Dedeman yetkilileri söz konusu ihalede tekliflerinin iyi olduğunu ancak iki ülke arasındaki siyasi yakınlaşmanın dünyaca ünlü zincirleri geri bırakmada asıl belirleyici etken olduğunu belirtti. Söz konusu üç oteli ocak ayından itibaren işletmeye başlayan Dedeman Grubu, Suriye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den `sembolik kurdele kesimi' desteği aldı. Dedeman Grubu, 3 yıl içinde 40 milyon dolara 3 oteli yenileyecek.

4'ÜNCÜSÜ İÇİN EL SIKIŞTILAR

SURİYE'DE yıllık 70 milyon dolar ciro hedefleyen Dedeman Grubu, gelişmelere göre işletme süresine 10 yıl daha ekleyebilecek. Şam'daki Dedeman'ın resmi açılışı sırasında gazetecilerle bir sohbet toplanıtısı düzenleyen Dedeman yöneticileri Suriye'de 4'üncü oteli açmak için el sıkıştıklarının müjdesini de verdi. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'de 200 odalı olacak tatil oteli için Ruslar'la anlaşma imzaladıklarını söyledi. Dedeman Holding CEO'su Murat Eroğlu da söz konusu otelleri işletmeye başlamalarının ardından Türkiye'den Suriye'ye gelen ziyaretçi sayısının üçe katlandığını söyledi.

`Sembolik resmi açılış' nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Türk turizminin temsilcilerini Şam'daki otelde ağırlayan Murat Dedeman, kurucuları Mehmet Kemal Dedeman'ın ilk oteli 43 yıl önce Ankara'da hizmete açtığını hatırlatarak, şunları söyledi: `7 yıl sonra, yani 50'nci yılımızda 15'i yurtdışında olmak üzere zincirimizdeki otel sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda 7'si yurtdışında, toplam 22 oteli işletiyoruz. Bunlar arasında kendi sahibi olduklarımız var ama biz artık işletmeyle büyüme planları yapıyoruz.'

HEDEF KISA SÜREDE 50 OTELE ÇIKMAK

DEDEMAN, Suriye'deki 3 oteli işletme ihalesinde aralarında Four Seasons ve Meridien gibi dünyanın önde gelen turizm zincirleriyle yarıştıklarını vurgulayarak `Bu yarışın sonunda Şam, Halep ve Palmira'daki 3 oteli zincirimizin halkaları arasına eklemek, bizim için çok önemli bir başarı oldu. Şu anda Bakü'de ve İran'ın Şiraz bölgesinde yürüyen projelerimiz var. Sanırım 50 otel hedefimize planladığımızdan daha erken ulaşabileceğiz' diye konuştu.

Dedeman Holding CEO'su Murat Eroğlu ise `Dünya turizm devlerini geçip, 3 otelin işletmesini almanızdaki asıl etken `en düşük fiyat' teklifi midir?' sorusunu şöyle yanıtladı: `İhalede fiyatımız rakiplerimize göre düşüktü. Ancak kazanmamızdaki tek etken bu değildi. Suriye Turizm Bakanlığı, 3 otel için sunduğumuz yenileme projelerini de benimsedi.'

Cironun 4'te biri Suriye'den gelecek

DEDEMAN CEO'su Murat Eroğlu, Dedeman Otelleri'nin cirosunun 140 milyon dolar olduğunu belirtti. Eroğlu, ilk dönemi `yarım yıl' gibi saydıklarını, bu yüzden Suriye'den 35 milyon dolar ciro beklediklerini vurgulayınca `Yani, cironuzun 4'te birini Suriye'den mi sağlayacaksınız' sorusuna, `Evet' yanıtı verdi.

Dışarıda 7 otele adını yazdırdı

Dedeman Silk Road Taşkent (Özbekistan)

 Dedeman Princess Sofya (Bulgaristan)

 Dedeman Trimontium Princess Plovdiv (Bulgaristan)

 Dedeman Damascus (Şam-Suriye)

Dedeman Palmira (Suriye)

 Dedeman Halep (Suriye)

 Dedeman Olive Tree (Girne-KKTC)

Mekke, Medine ve Cidde'ye bakıyoruz

MURAT Dedeman, otel işletmesini üstlenmeyi planladıkları ülkeler arasında Gürcistan, Türkmenistan, Romanya ve Ukrayna'yı da sayarken, Dedeman Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu, Suudi Arabistan'la da yakından ilgilendiklerini belirterek `Mekke, Medine ve Cidde için ciddi görüşmelerimiz var' dedi. Dedeman, bir soru üzerine, ilk girişte Suriye'deki en büyük otel zinciri haline geldiklerini ifade ederek, şunları dile getirdi: `Dedeman, yurtdışına otel yönetimi anlamında açılan ilk Türk grubu oldu. Hilton, Sheraton nasıl ki sadece işletmeci olarak yayılıyorsa, Dedeman da aynı şekilde ilerleyecek. Hedefimiz arasında Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Balkanlar var.'

Suriye Turizm Bakanı'ndan `ortak destinasyon' çağrısı

SURİYE Arap Cumhuriyeti Turizm Bakanı Saadalla Agha Al Kalaa, şunları söyledi: `Bakanlığımıza ait 3 otelin işletmesini üstlenen Dedeman Grubu, Suriye turizminde yeni fikirler gelişmesine katkılar yapacak. Bizim hedefimiz, yakın gelecekte Türkiye ile Suriye'nin turizmde `ortak destinasyon' planları yapması. Bunun için çalışacağız. Dedeman'ın otellerde yapacağı yenileme, daha fazla turist çekecek. Dedeman'ın Suriye'de 3 otel işletmeye başlaması, aynı zamanda yeni Türk yatırımcılarına da öncü rolü oynayacak.'

40 milyon dolar yenileme yatırımı

TOPLANTIDA konuşan Dedeman Hotels&Resorts International Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu, Şam'daki otelde 18, Halep'tekine 11 milyon dolar olmak üzere, Suriye'deki 3 oteli toplam 40 milyon dolara 3 yılda yenileyeceklerini bildirdi. Yürükoğlu, Suriye'deki toplam oda sayılarının 860, yatak sayılarının da bin 100 olduğunu vurguladı. (Star)


Geri Dön