19 / 05 / 2024

Dedeman Otelleri, Erbil'le otel için görüşüyor

Dedeman Otelleri, Erbil'le otel için görüşüyor

Dedeman Otelleri, gözünü Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar'a dikti



Dedeman Bölge Müdürü Adnan Hastürk, Erbil'de otel için görüşme halinde olduklarını açıkladı. Dedeman Otelleri yurtdışında büyüme hedefleri çerçevesinde Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika ülkelerini de ilgi alanına aldı. Dedeman Otelleri Bölge Müdürü Adnan Hastürk, özellikle Kuzey Afrika ülkeleri ve Ortadoğu'dan yatırımcıların otel açmak için kendilerine geldiğini söyledi. Hastürk, Irak Erbil'den teklif aldıklarını söyleyerek "Erbil'den Musul valisi bizimle görüşmeye geldi. O bölgede ciddi firmalar iş yapıyor. Eskiden kaygılar taşıyorduk ama şimdi taşımıyoruz" dedi. Hastürk Erbil'deki yatırımcının bölgenin ünlü ailelerinden biri olduğunu söylerken isim vermekten kaçındı. Hastürk, "Ticaret siyasetin önünde seyrediyor. O bölgedeki insanlar da Türkiye'ye seyahat ediyor ve bizi tanıyorlar" diye konuştu. Anadolu'da büyüyen ilk zincirlerden biri olduklarını da hatırlatan Hastürk, 2010 yılında İran Şiraz ve Zonguldak, 2011'de ise Bostancı'da otel açacaklarını kaydetti. Hastürk, Anadolu'da büyüme hedefleri çerçevesinde Hilton Garden Inn ve Novotel gibi markaların kendilerine rakip olduğunu söyleyerek "Bizim girmek istediğimiz şehirlere giriyorlar. Ancak bu bizim hedeflerimizi etkilemez' dedi.

65 milyon $ ciro ile kapatacak
2009'u 22 otel ve 65 milyon dolar ciro ile kapatacaklarını söyleyen Hastürk, bu yılki ortalama doluluk oranının yüzde 54 olduğunu söyledi. Grup geçen yıl 78 milyon dolar ciro yapmıştı. Hastürk, 'İlk 4 ay kötü geçti. Şirket toplantıları ve eğitimlerdeki düşüş şehir otellerini etkiledi' diye konuştu.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dedeman, Kuzey Irak'a Erbil'den giriyor

Palandöken'de 2 oteli bulunan Dedeman, oyunlar kapsamında müşteri talebinin artacağını öngörerek telesiyej sayısını 8'e yükseltti ve snowboard için gereken yeni parkurları hizmete soktu.
Dedeman Otelleri Bölge Müdürü Adnan Hastürk, bu yılı 22 yeni otel ve 65 milyon dolar ciroyla kapatacaklarını söyledi. Yurtdışında Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika ülkeleriyle ilgilendiklerini ifade eden Hastürk, özellikle Kuzey Irak'taki Erbil'de otel açmak için teklif aldıklarını söyledi. Hastürk, "Eskiden kaygılar taşıyorduk ama şimdi taşımıyoruz. Ticaret siyasetin önünde seyrediyor" dedi. Hastürk, 2010'da İran Şiraz ve Zonguldak'ta otel açacaklarını belirtti.
Milliyet


Geri Dön