28 / 04 / 2024

Defne Belediyesi sit alanlarına çözüm arayışında!

Defne Belediyesi sit alanlarına çözüm arayışında!

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne İlçesi Harbiye mahallesindeki sit alanı uygulamalarına çözüm aramak üzere Adana’da düzenlenen Anıtlar kurulu toplantısına katılım gösterdi.



Harbiye mahallesinin yaklaşık % 35’lik kısmını kapsayan Gümüşgöze ve Yeşilpınar mahallelerine yayılan sit alanında eski belediyeler döneminde uygulamaya konmuş “Geçiş Dönemi Kuralları”nın vatandaşların parsellerinde hiçbir imar uygulamasına müsaade etmeyen bir uygulama olduğunu gören Defne Belediyesi bu sorunu çözmeye yönelik temaslarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesinin imar planı çalışmaları sonrası bu bölgeye koruma amaçlı imar planı yapılacak. Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman bu çalışmanın zaman almasından dolayı bu süreç zarfında vatandaşın mağduriyetini giderme yolları aradıklarını ifade etti.


Bu amaçla Defne Belediyesi Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne Kent konseyi Başkanı Selim Harbiyeli ve Defne Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürü Sami Akdoğan Adana’ya giderek Kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun bu ayki toplantısına katıldılar.


Daha önce  Adana  Kültür Varlıklarını Koruma Bölge tescil ve koruma kurulu tarafından 1. 2. 3. Derece sit alanı ilan edilen ve Harbiye mahallesinin %35’ini kapsayan alanla ilgili gerçekleştirilen görüşmede bölgenin yaşadığı sıkıntılar masaya yatırıldı.


Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “ Özellikle Harbiye bölgesinde inşaat sektörünü durma noktasına getiren uygulamalar nedeni vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına girişimlerimizi sürdürüyoruz. Kuruldan geçiş esaslarının bölge halkı lehine iyileştirilmesi talebinde bulunduk. Olumlu bir toplantı olduğunu düşünüyoruz. Görüşmelerimiz devam edecek. Konuyla yakından ilgilenen ve çözüm yolları arayan Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu üyelerine teşekkür ederiz.” dedi.

 

Hatay Yorum Gazetesi



Geri Dön