30 / 04 / 2024

defne belediyesi sit sorunu

defne belediyesi sit sorunu

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne İlçesi Harbiye mahallesindeki sit alanı uygulamalarına çözüm aramak üzere Adana’da düzenlenen Anıtlar kurulu toplantısına katılım gösterdi.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

Gökçeada Belediyesi'nden kaçak yapı ısrarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak olduğu belirlenmesine rağmen Gökçeada Belediyesi, arkeolojik sit alanında yapılan iki katlı betonarme binalardaki çalışmalarına devam ediyor.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Gökçeada Belediyesi'nin arkeolojik sit alanında başlattığı inşaata inceleme!

Gökçeada Belediyesi koronavirüs sürecini fırsata dönüştürmek amacıyla kısa süre içerisinde iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri tepki gösterdi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılarla ilgili işlem başlattı.

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı sit engeline takıldı. Plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca iptal edildi.

Defne'de imar planı hassasiyet ve bilimsel temelle yapılmalı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Başkanlığı, Hatay İli Planlama Çalışmaları kapsamında Defne Belediyesi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Hatay Defne'de kentsel tasarım kurulu oluşturuldu!

Hatay Defne Belediyesi, kentin tasarım faaliyetleri konusunda hazırladığı çalışmalar ve planlamalar hakkında uzmanlarla görüş alışverişinde bulundu. Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, toplantıda “Kentsel Tasarım Danışma Kurulu” oluşturdu.

Hatay Defne'de Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturuldu!

Defne Belediyesi tarafından mimari ve estetik değerlerinin ortaya çıkarılması için Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturdu.

Defne'de yollar imar planına göre açılıyor!

Defne Belediyesi, altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesi, ulaşımı rahatlatmak ve trafik ağını genişletmek adına açtığı yollara bir yenisini ekledi.

Kaş Belediyesi'nin sit alanında yürüttüğü meydan çalışmasına tepki!

AKP’li Kaş Belediyesi’nin kentsel sit alanında yürüttüğü vahşi meydan düzenlemesine turizmcilerden ve sivil toplum örgütlerinden tepki geldi.

Defne Belediyesi imarda şeffaf!

Defne Belediye İmar Komisyonu, imar planı değişikliği başvurucularına yönelik olarak yasa ve yönetmeliklerle ilgili bilgilendirme yapıyor, raporu hazırlarken de birlikte tartışıp, birlikte çözüm yolları arıyor.

Beşiktaş Belediyesi'nden Ihlamur Parkı açıklaması!

Ihlamur Parkı'nın doğal sit statüsündeki 11 bin metrekarelik yeşil alanın paravanlarla çevrilmesi ile imara açıldığı" yönündeki haberlere ilişkin Beşiktaş Belediyesi iddia edildiği gibi bu alanın imara kesinlikle açılmadığını belirtti.

defne belediyesi sit sorunu Haberi

defne belediyesi sit sorunu

Harbiye mahallesinin yaklaşık % 35’lik kısmını kapsayan Gümüşgöze ve Yeşilpınar mahallelerine yayılan sit alanında eski belediyeler döneminde uygulamaya konmuş “Geçiş Dönemi Kuralları”nın vatandaşların parsellerinde hiçbir imar uygulamasına müsaade etmeyen bir uygulama olduğunu gören Defne Belediyesi bu sorunu çözmeye yönelik temaslarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesinin imar planı çalışmaları sonrası bu bölgeye koruma amaçlı imar planı yapılacak. Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman bu çalışmanın zaman almasından dolayı bu süreç zarfında vatandaşın mağduriyetini giderme yolları aradıklarını ifade etti.


Bu amaçla Defne Belediyesi Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne Kent konseyi Başkanı Selim Harbiyeli ve Defne Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürü Sami Akdoğan Adana’ya giderek Kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun bu ayki toplantısına katıldılar.


Daha önce Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge tescil ve koruma kurulu tarafından...