05 / 05 / 2024

Degas teknolojisiyle depremler binaları etkilemeyecek!

Degas teknolojisiyle depremler binaları etkilemeyecek!

Deprem bölgesinde yer alan Türkiye'de güvenli yapıların hayata geçirilmesi çok önemli. Depreme dayanıklı yapılar ile riski en aza indirmek mümkün. 



En aktif deprem kuşaklarından Alp-Himalaya deprem kuşağında yer alan Türkiye'de son aylarda yaşanan depremler, güçlü ve nitelikli yapı ihtiyacını yeniden doğuruyor.

 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Binici ülkemizde depremler için riskli yapıların güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Riskli yapılarımızı belirlemeli ve yetersiz olanları güçlendirmeli veya yenileri ile değiştirmeliyiz. Yeni binaların taşıyıcı sistemlerini güncel yönetmeliklerimize uygun şekilde tasarlamalı ve inşa etmeliyiz. Yapısal olmayan dolgu duvarların hasar almaması için de gerekli önlemleri almalıyız. Dolgu duvarları, düzlem içi ve dışı etkilere dayanıklı tasarlanmayan veya imal edilmeyen yapılar, duvarların hasar görmesi veya yıkılması durumunda ciddi deprem riski oluşturabilir.”

 

Degas teknolojisiyle depremler binaları etkilemeyecek!

AKG Gazbeton İşletmeleri, nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacını bir üst seviyeye taşımak için bu kez de Degas ürününü geliştirdi.

 

Depremleri hasar almadan atlatabilen gazbeton duvar teknolojisinin adı Degas olarak açıklandı.


Degas, Türkiye'de ve dünyada deprem yönetmelikleri betonarme sistemin güvenliği için tüm kuralları söylüyor. Sonradan ilave edilen bu sistemle  bölme/izolasyon/akustik amaçlı kullandığımız duvarların deprem anında çatlamaması amaçlanıyor. Degas yeni bir teknoloji sunuyor.


AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, “Degas özellikleri itibariyle farkını ortaya koyuyor. Deprem bloğumuz, gazbeton dışındaki yapı malzemeleri ile de uyum içerisinde çalışıyor. Duvar deprem anında hasar almıyor, devrilme veya yıkılma sorunu oluşturmuyor. Bu yeni duvar teknolojisini ülkemizin en önemli problemlerinden birine cevap verebilmek için kapsamlı bir Ar-Ge çalışması ile gerçekleştirdik” diye konuştu.
 


Geri Dön