27 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde doğuyor. Peki, değer artış kazancı vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?



Değer artış kazancı vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde doğuyor.


Taşınmaz satışında elde edilen kazancın vergilendirilmesinde birtakım kıstaslar bulunuyor. Ayrıca her sene istisna bedeli belirleniyor.


Yapılan hesaplamalara göre istisna haddini aşan kazançlar için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Vergi ödemelerinde öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.


Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisi beyannamesinde son gün ne zaman?


Yapılan hesaplamalara göre; Değer artış kazancının safi miktarı, açıklanan istisna sınırını aşması durumunda elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verilmesi gerekiyor.



Evimi satarsam ne kadar vergi öderim?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön