13 / 05 / 2024

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE'ye çıkarma yapacak!

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE'ye çıkarma yapacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk özel sektörünün önde gelen şirketleri ile mevcut ikili ticaret hacmini artırmanın dışında özellikle altyapı ve müteahhitlik alanında iş birlikleri için Birleşik Arap Emirlikleri'ne çıkarma yapacak.



Olpak, konuşmasında şunları kaydetti: "Özellikle ve öncelikle bizim güçlü olduğumuz müteahhitlik ve altyapı alanında bizimle iş birliği yapmak istediklerini söylediler. Projeleri için bizim bu alanlarındaki güçlü kaslarımızdan faydalanmak istediklerini dile getirdiler.

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE ye çıkarma yapacak!

Bu yılın Şubat ayında Cumhurbaşkanımızın Birleşik Arap Emirlikleri'ne yaptığı ziyarette yuvarlak masa toplantısında bu konu gündeme geldi. Ülkemizin dış ekonomik ilişkilerini yürüten DEİK olarak, çalışmalarımızı hızlandırdık ve odaklanmış bir konuda güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşündüğümüz, çok özel bir toplantı planladık. Ülkemizin önde gelen 25 civarındaki müteahhitlik ve altyapı firmasını Dubai'deki 30 civarında dev proje sahibi firma ve kurumla birebir görüştüreceğiz. Bu toplantı, gerçekten özel ve odaklanılmış bir görüşme trafiğine sahne olacak. Bugüne kadar yaklaşık 13 milyar dolar değerinde 141 proje üstlenen Türk müteahhitlik ve altyapı sektörünün bu toplantı sonrası da büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz."

 

Müteahhitlere müjde! Resmen 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı!

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Müteahhitler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretinden umutlu!


Geri Dön