27 / 04 / 2024

Dekar Asmalı Hayat Kasım 2017'de teslim!

Dekar Asmalı Hayat Kasım 2017'de teslim!

Dekar Yapı, ‘asmalı’ ön adıyla gerçekleştirdiği projelerine Bahçeşehir’den sonra Beylikdüzü’nde devam ediyor. Sektörde ‘ulaşılabilir fiyata bahçeli ev’ inşa eden Dekar Yapı, hayata geçireceği yeni projeye 150 milyon lira yatıracak.



Dekar Yapı, ‘asmalı’ ön adıyla gerçekleştirdiği projelerine Bahçeşehir’den sonra Beylikdüzü’nde devam ediyor. Sektörde ‘ulaşılabilir fiyata bahçeli ev’ inşa eden Dekar Yapı, hayata geçireceği yeni projeye 150 milyon lira yatıracak. 244 bahçeli evden oluşacak Dekar Asmalı Hayat projesinin Kasım 2017’de teslim edilmesi planlanıyor. Projede metrekare satış fiyatı 3 bin 900 liradan başlarken, toplam satış fiyatları 679 bin lira ile 1 milyon 990 bin lira arasınde değişiyor.


Konutlarda ortalama 130 metrekare bahçe sunduklarını belirten Dekar Yapı ve Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, Bahçeşehir’den farklı olarak projenin denize de komşu olduğunu söyledi.


Kuzu, “Bir alanda uzmanlaşmaya ve konutta yatay yapılaşmanın doğru olduğuna inandığımız için bahçeli ev konseptimiz sürecek. Bahçeli evlerde geniş alanlara ihtiyaç duyulduğu içinse şehrin biraz dışında gelişim merkezlerine odaklanıyoruz. Beylikdüzü bu nedenle idealdi. Önümüzdeki yıl ise yine Bahçeşehir’de büyük bir projeye çalışmaları başlatacağız” dedi.


Yüzde 30’unu sattı


Kuzu, projelerinden ev alan ve kendilerini takip eden kitleye her projenin neredeyse yarısını sattıklarını belirterek, Dekar Asmalı Hayat’ta satış oranının yüzde 30’a geldiğini vurguladı. 78 bin metrekare alanda yapılacak projede 149-361 metrekare arasında bahçeli ev seçeneği yer alıyor. Daha önce yol otoparkları yaparken bu projede otoparkları yer altına aldıklarını kaydeden Kuzu, böylece daha fazla yeşil alan oluşturduklarını dile getirdi.


Bugüne kadar ‘asmalı’ adıyla yaptıkları projelere 700 milyon liraya yakın yatırım yaptıklarını hatırlatan Kuzu, yeni dönemde Kemerburgaz, Riva gibi bölgelerinde radarlarında olduğunu söyledi. Kuzu, “Aynı zamanda şehir içinde nitelikli kentsel dönüşüm işlerinde de varız ve devam ettirmek istiyoruz” dedi.  


Milliyet 



Haber Sabah gazetesinde şöyle yer aldı:


Satışa çıkmadan yüzde 90'ını sattı


Dekar Yapı, Bahçeşehir'deki Asmalı Evler markasını Beylikdüzü'ne taşıdı. Şirket, ön talep sürecinde 1. etaptaki konutların % 90'ını sattı

Bahçeşehir'de Asmalı Evler, Asmalı Sokaklar ve Asmalı Bahçeler projelerini hayata geçiren Dekar Yapı, Asmalı Hayat için rotayı Beylikdüzü'ne kırdı. Tek kat ya da dubleks olarak brüt 149 ila 361 metrekare aralığında olan bahçeli evlerin metrekare fiyatları 3 bin 900 liradan başlıyor. 244 bahçeli evden oluşan projede her evin 30 ila 250 metrekare arasında değişen bahçeleri mevcut. Ön talep sürecinde 1. etabın yüzde 90'ını sattıklarını söyleyen Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, "Projelerimizi takip eden bir kitlemiz var. Ön talep döneminde gördüğümüz ilgi bunun kanıtı. Projenin toplamda yüzde 30'unun satışı tamamlandı. 2. etap konutlarımızı da satışa açtık" diye konuştu. 


Hayata geçirdikleri tüm Asmalı konsept projelerinin yatırım değerinin 700 milyon lira civarında olduğunu söyleyen Salih Kuzu, "Dekar Asmalı Hayat projemizin yatırım değeri 250 milyon lira. Bahçeşehir'de önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz projemiz ise neredeyse 700 milyon liralık bir yatırım olacak" dedi. 


HEDEF KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Beylikdüzü bölgesinde yatırım yapmaya devam edeceklerini açıklayan Salih Kuzu, "Bahçeşehir'de üzerinde çalıştığımız araziler var. Ayrıca Sarıyer, Kemerburgaz ve Riva'da da arsa arayışlarımız sürüyor" dedi. Şirket olarak asıl hedeflerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Kuzu, Üsküdar, Kadıköy, Levent, Florya ve Yeşilköy'ü radarlarına aldıklarını dile getirdi. 


KONUTTA YATAY YAPILAŞMA OLMALI

Salih Kuzu, dikey değil yatay yapılaşmaya inandıklarını belirterek, "Ofis, otel gibi binalarda dikey yapılaşma olabilir ancak konut alanında yapılaşma yatay olmalı. En azından kendi projelerimizde bunu uygulamaya çalışıyoruz. Arazimiz 78 bin metrekare büyüklüğünde. Şehir merkezinde olsa bu büyüklükte bir alana binlerce konut yapılır. Ancak biz düşük yoğunluğu tercih ediyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön