02 / 05 / 2024

Dekar DK, Asmalı Evler projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Dekar DK, Asmalı Evler projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Dekar DK, Asmalı Evler projesini görücüye çıkardı. Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, Satış Pazarlama Müdürü Orçun Oğlakçıoğlu ve mimar Deniz Çağlar Duman ile beraber kameraların karşısına geçti. www.havadanemlakvideo.com ekibi oradaydı



Asmalı Evler lansmanını izlemek için tıklayın!

Salih Kuzunun bağ merakı Bahçeşehire Asmalı Evler yaptırıyor!

İnşaat sektöründeki otuz yıllık deneyim ve birikimini kendi kurduğu konut ve inşaat şirketinde değerlendiren Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, Bahçeşehirde 48 dönüm arsa üzerine hasılat paylaşımı ile gerçekleştireceği Asmalı Evler projesini tanıttı.

İnşaatına 80 milyon lira yatırım yapılması planlanan projede 170 bahçeli konut yapılacak. Projede konutların metrekare fiyatları 2 bin 400 - 3 bin 400 lira bandında seyrederken konutların fiyatları da 308 bin lira ile 580 bin lira arasında değişecek. Projenin satışa çıkan 1. Etabın yüzde 40ı satıldı.

Konutlardaki bahçenin insanlar tarafından ön yargı ile karşılandığını ve kendisinin gerçekleştirdiği projelerde buna önem verdiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Kuzu, Bahçeşehirde gerçekleştirdiğim Günışığı Evleri kendi adıma hareket ettiğim ve bahçe konseptini vurguladığım ilk projeydi. Burada bir yıldan bu yana yaşam başladı ve insanlar hayatlarında gayet memnunlar. Bundan öncede başka firmaların çatısı altında gerçekleştirdiğimiz 1100 konutlu Ardıçlı Evler, Eston projelerindeki bahçeli evler hep benim fikrimle hayat buldu. İnsanlarda bahçeye karşı önyargı var. Oysa teknoloji gelişti. Binaların akması, su alması, ısınma sorunu gibi durumlar söz konusu değil diye konuştu.

Yüzde 50 civarında prim bekleniyor

Kendisini tedbirli bir kişiliğe sahip olduğu için olacakları değil, olanları anlatmayı sevdiğini belirten Kuzu, konut projeleri hakkında da ihtiyatlı konuştu. Günışığı Evlerinde konutların yüzde 60 civarında prim yaptığını vurgulayan Kuzu, Biz butik tarzda işler yapıyoruz. Çok ve büyük yapmak gibi iddiamız yok, olmayacakta. Biz, kendi anlayışımız çerçevesinde kişiliği ve mantığı olan projeler gerçekleştiriyoruz. Örneğin küçük metrekarelerde ve bahçelerde ev yapma fikrimiz vardı. Bunu Ardıçlı Evler de gerçekleştirdik. Burada da uyguluyoruz. Villa denince akla büyük metrekareler geliyordu. Biz 150 metrekareyi geçmeyen villalar yaptık ve sattık. Bunların fiyatları uygun ve kullanımı kolaydı diye konuştu.

Bağ merakı devam ediyor

Bağcılık ve asmaya karşı ilgisi olduğunu altını çizen Kuzu, Bağ ve asma anlayışını İstanbula getirmek için projenin ismini Asmalı Evler olarak belirledik.  48 bin metrekare arsa üzerine 170 bahçeli ev yapacağız. Bunlar çeşitli kotlarda ve metrekarelerde gerçekleşecek. Konutların 40 metrekare ile 300 metrekare arasında değişen bahçeleri olacak. 9 farkı tipteki konutların kullanım alanları ise 134 metrekare ile 180 metrekare arasında olacak. Konutları küçültme politikasına devam edecek ve gelecek projelerde bunu 100 metrekarenin altına indireceğiz diye konuştu.

Ödemelerde banka kredisinin yanı sıra kendilerinin de bir vadelendirme programı olduğunu söyleyen Kuzu, 2 banka ile anlaşıldı, kredi kullanılıyor. Bundan başka bizde yüzde 25 peşin, kalanı içinde teslim tarihini iki ay ötesine kadar vadelendirme yapabiliyoruz. Çünkü biz inşaatçıyız. İş bittiğinde ödemenin de bitmesi gerekiyor dedi.

Projenin üç etap halinde yapılacağını ve teslim edileceğini belirten Kuzu, 1. etap Kasım 2012de, 2. etap Mayıs 2013te ve 3. etap Ekim 2013te teslim edilecek diye konuştu.

Gelen bir soruyu cevaplayan Kuzu, yurtdışındaki vatandaşlara konut satmanın öncelikli hedefleri olmadığını ve bu konuda özel bir çalışma yapmadıklarını belirterek zamanla yapılacağını ifade etti.

Hüseyin Belibağlı / Emlakkulisi.com


Geri Dön