22 / 07 / 2024

Demir İnşaat 'a Arap ortak!

Demir İnşaat 'a Arap ortak!

Romance projesinde kendisinden 3 daire alan Suudi Arabistanlı yatırımcıya 70 bin dolarlık fazla ödemesini iade eden Demir İnşaat'ın patronu Hamit Demir, KlA'nın ülke temsilcisi aileyle önce dost sonra ortak oldu. İki grup dönüşüm yapacak.




İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Romance projesinde yabancı yatırımcılara önemli oranda konut satışı gerçekleştiren Demir İnşaat bu sayede Suudi Arabistan'dan bir ortak edindi. 

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Suudi Arabistan'da otomotiv markası KlA'nın temsilciliğini yapan ailenin projeden 3 daire almasıyla başlayan dostluğun ortak proje geliştirmeye kadar gittiğini belirtti. 


33 DÖNÜMLÜK FABRİKA 


Demir, "Dairenin satışım yapan Arabistan'daki acentemizin kendilerinden fazla para aldığım gördük. 70 bin dolarlık fazla ödemeyi kendilerine söylediğimizde patronları bizimle görüşmek istedi. Tanıştıktan sonra kan uyumu olduğunu gördük ve Anadolu yakasında ortak bir kentsel dönüşüm projesine girmeye karar verdik" dedi. Demir İnşaat ve Suudi ortağı, İstanbul'un Anadolu yakasındaki bir bölgede 33 dönümlük fabrika arazisini konuta çevirmeyi hedefliyor. 

İstanbul'da arsa fiyatlarının yüksek noktalara geldiğine dikkat çeken Demir, "Yüksek arsa paylarının yanı sıra bir de devlete verilen paylarla birlikte müteahhitlere yüzde 10-15'lik kâr düşüyor" dedi. 


Kuveyt zarar gördü, Arabistan'ı kaybetmeyelim Demir, İstanbul Esenyurt'ta imar sorunları nedeniyle bir dönem projelerin mağduriyet yarattığını belirterek "Şimdi bunlar çözüldü ve geride kaldı. Ancak özellikle Kuveyt pazarı bu durum nedeniyle Türkiye'deki projelerle uzaktan ilgileniyor. Bazı projelerde eksik teslimler yapıldığı için Suudi Arabistan pazarının da şikâyetçi olduklarını duyuyoruz" uyarısında bulundu. 

37 m2'lik yere 5 daire istiyorlar Türkiye'de 'aşırı istekler* nedeniyle kentsel dönüşümde zorlanıldığını belirten Hamit Demir, "Yer sahipleri dönüşümde bazen aşırı isteklerde bulunuyorlar. Gaziosmanpaşa'da 37 metrekarelik yeri olan hak sahibi benden 5 daire istiyor. 

Buna nasıl evet deriz" dedi. 


Kentsel dönüşüme odaklanıyor.


 Belyikdüzü'nde Demir Romance ve Büyükçekmece'deki La Vida projelerini birer yıl arayla teslim edeceklerini anlatan Hamit Demir, kentsel dönüşüm başta olmak üzere yeni projelerini duyurmaya hazırlandıklarını söyledi. Demir, "izmir Gaziemir'de aralıkta 500 dairelik projeye başlayacağız. Bununla birlikte Gaziosmapaşa'da 55 dönümlük bir projede sona yaklaştık. 

Anadolu yakasındaki projelerimizle birlikte gelecek dönemde kentsel dönüşüme de odaklanacağız" ifadelerini kullandı. 


Habertürk


Geri Dön