29 / 04 / 2024

DemirDöküm Sunrol sistemiyle bir ilke imza attı!

DemirDöküm Sunrol sistemiyle bir ilke imza attı!

DemirDöküm ‘güneş 'te kendi teknolojisini yarattı. DemirDöküm, geliştirdiği Sunrol sistemiyle güneş enerjisi sektöründe bir ilke imza attı. DemirDöküm Satış ve Pazarlama Direktörü Erdem Ertuna, güneş enerjisi alanındaki çalışmalarına 2008 'de başladıklar



DemirDöküm Satış ve Pazarlama Direktörü Erdem Ertuna, güneş enerjisi alanındaki çalışmalarına 2008 'de başladıklarını belirterek şunları anlattı:

“Amacımız sektöre bir ‘ilk ' kazandırmaktı. 46 Türk mühendisten oluşan Ar-Ge birimimiz bunun üzerine çalıştı. Bozüyük fabrikamız Vaillant Grup içinde çok önemli.

2010 'un ikinci yarısı güneş enerji kolektörlerini üretmeye başladık. Roll Bond teknolojisi ve Sunrol markalı kolektörlerle dünyada bir ilke imza attık. Bu, patenti DemirDöküm 'e ait bir sistem. ” Roll Bond, sistemiyle yüzde 83 'e kadar tasarruf elde edilebildiği belirtiliyor.

İtalya 'ya ihraç ediliyor
Ertuna güneş enerjisine 3 milyon TL civarı yatırım yaptıklarını belirterek yatırımın karşılığını aldıklarını ve sistemi ihraç ettiklerini anlattı. Ertuna şunları kaydetti:

“Demirdöküm 'ün bağlı olduğu Vaillant Group, Almanya 'daki üretim tesisinde stardart bakır kolektör üretiyor. Roll Bond ise tamamen Demirdöküm tarafından geliştirilen bir teknoloji ve şimdi bunu ihraç etmeye başladık. Vaillant İtalya, bunu satmaya başladı. şžimdi İspanya 'ya da satmak için çalışıyoruz. ”

Vaillant Group 'un Demirdöküm ile birlikte Türkiye 'ye yaptığı yatırımın 2011 itibariyle 726 milyon TL olduğunu söyleyen Ertuna,   2011 yatırım hedefinin 34 milyon TL olduğunu söyledi.
Milliyet


Geri Dön