28 / 04 / 2024

Demirören AVM Fransa'daki AVM'leri anımsatıyor!

Demirören AVM Fransa'daki AVM'leri anımsatıyor!

Rahşan Gülşan, Habertürk Gazetesin'deki bugünkü yazısında ' Demirören AVM'den gerekli gerksiz notlar ' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Gülşan bugünkü yazısında Demirören AVM' nin dış görünüşünü değerlendiriyor...  



BİNANIN dış görünüşü gayet etkileyici görünse de o kaçak iki kat çok fena gözüne batıyor insanın. Yanındaki Serkil Doryan binasından olan yüksekliği yasaların nasıl da delinebildiğinin anıtı haline gelmiş durumda. İşte bu buruk duyguyla giriyor insan içeri.

* Alışveriş merkezinin girişinde güvenlik araması yapılmıyor.

* Açmakta neden bu kadar acele ettiler anlamak imknsız. Bazı merdivenler çalışmıyor, yemek bölümünde hiçbir dükkan
açılmamış. Mağazaların bazıları ürünleri etiketlemeye bile vakit bulamamışlar. Fiyatını sorduğunuz ürün o an etiketleniyor.

* Giriş çok geniş ve ferah. Fransa'daki bazı AVM'leri anımsatıyor.

* Ülkenin en büyük elektronik marketi olduğu söylenen Satürn gerçekten büyüklüğüyle başımı döndürdü. Hayatımda hiç bu kadar çok çamaşır makinesini bir arada görmemiştim. Artık buzdolabı, çamaşır makinesi almak için İstiklal'e mi gideceğiz bilmiyorum ama mağaza gerçekten çok büyük ve içinde elektronik anlamında yok yok.

* Her AVM gibi Demirören AVM de kendi kalabalığını ilk günden yaratmışa benziyor. Mağazaların başarısını ise tabii ki zaman gösterecek.

Peki Virgin ne alemde

BENİM Demirören'e asıl gitme nedenim uzun zamandır beklediğim Virgin IMegastore'u görmekti. Virgin dünyanın birçok ülkesinde dev binalara sahip bir müzik-film-kitap mağaza ağı. New York, Londra gibi kentlerdeki Virgin'ler kapanırken ülkemizde açılması ilginç. Bizim Virgin de hayli büyük. Ancak ilk izlenimim D&R'dan çok fazla farkı olmadığı. Ben kendi adıma firmanın ithal ürünler getirmesini, tıpkı Fransa'daki gibi geniş ve ucuz bir plak koleksiyonu olacağını, müzik ve film posterleri satacağını hayal ediyordum. Ama şimdilik iç pazarda ne bulmuşlarsa koymuşlar. Bu da D&R'ın seçkisinden büyük bir fark yaratmamış. Fiyatlar da üç aşağı beş yukarı aynı. Mesela ben iki hafta önce D&R'dan Iron Maiden'in 'Somewhere Back in Time' plağını 110 liraya satın almıştım. Aynı plak Virgin'de 105 lira. Yabancı albümlerde bir indirim kampanyası var. Ancak yerliler buna yanaşmayınca Dobbie Brothers'ın CD'si, 'Neredesin Firuze' filminin orijinal müzikleriyle aynı paraya geldi. Yani şimdilik tek teselli İstiklal'de dev bir müzik, film ve kitap market olması, o kadar.
Habertük/Rahşan Gülşan
 


Geri Dön