02 / 05 / 2024

Demirtaşpaşa İlkokulu´nda dönüşüm başlıyor!

Demirtaşpaşa İlkokulu´nda dönüşüm başlıyor!

Bursa’nın kalite kenti olması yolunda tüm alanlara müdahil olan ve eksiklikleri bir bir gideren Büyükşehir Belediyesi, kentin göbeğinde yer alan tarihi Demirtaşpaşa İlkokulu’nun yenilenmesi çalışmalarına da startı vermeye hazırlanıyor...




Bursa’nın kalite kenti olması yolunda tüm alanlara müdahil olan ve eksiklikleri bir bir gideren Büyükşehir Belediyesi, kentin göbeğinde yer alan tarihi Demirtaşpaşa İlkokulu’nun yenilenmesi çalışmalarına da startı vermeye hazırlanıyor. Kendisinin de mezun olduğu okulla ilgili proje çalışmalarının sona erdiğini, çevre binaların kamulaştırmasının tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnşallah önümüzdeki günlerde yıkım işlemine başlayacağız. Yenileme çalışmaları bittiğinde; burası yeşil alanları, okulu ve hamamıyla insana huzur veren, geleneksel mimarinin tüm özelliklerini taşıyan ender bölgelerden biri olacak” dedi.


Başkan Altepe, Bursa’nın hemen her alanda gelişmesi ve Türkiye’ye lokomotif olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, bunlardan en önemlisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan çalışmalar olduğunu kaydetti. Kalkınma ve gelişme yolunda en önemli ihtiyacın eğitim kalitesinin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “İlim ve irfan yuvası okullarımızın yenilenmesi, yeni okulların yapılması ve ihtiyaç bulunan tüm alanlarda Milli Eğitimin eksikliklerinin bir bir giderilmesi için Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Özellikle Bursa merkezdeki okullar, köklü eğitim kurumlarının desteklenmesi ve yenilenmesi Büyükşehir Belediyemizin katkıları sonucunda gerçekleşiyor” diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin göbeğinde yer alan ve kendisinin doe mezun olduğu Demirtaşpaşa İlkokulu’nun da yine marka okullar kapsamında ele alındığını, sil baştan yeniden yapılacağını kaydetti. Şu anda okulun yeniden inşaatıyla ilgili proje çalışmalarının sona erdiğini, çevre binaların kamulaştırmasının tamamlandığını belirten Başkan Altepe, kısa zaman içerisinde startın verileceğini ifade etti. Yenilenmiş haliyle Demirtaşpaşa İlkokulu’nun Bursa’ya huzur veren, geleneksel mimarinin izlerini taşıyan, okulu, anaokulu, hamamı ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken özgün bir eser-kompleks haline geleceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Çalışmaların başlamasıyla birlikte okul çevresinde yer alan ve kamulaştırılan binalar bir bir yıkılacak. Binaların çoğu kamulaştırıldı. Şimdi onların artık tahliyesi yapılacak. Daha sonra binamızın inşaatı da başlamış olacak. Ek binaları, anaokulu, salonları, laboratuvarları ve sosyal mekanlarıyla tarihi görünümde, özgün mimaride okul ortaya çıkacak. Alanda sadece okulumuz ve Demirtaşpaşa Hamamı kalmış olacak. Bursa merkeze ve mahallemize hava katmış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Başkan Altepe’ye inceleme gezisinde Okul Müdürü Nazmi Yavuz ile Büyükşehir bürokratları da eşlik etti.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön