27 / 04 / 2024

Avcılar Tahtakale ve Başakşehir Altınşehir'de dönüşüm başlıyor!

Avcılar Tahtakale ve Başakşehir Altınşehir'de dönüşüm başlıyor!

Avcılar'a bağlı Tahtakale ve Başakşehir'e bağlı Altınşehir'de dönüşüm başlıyor. Tahtakale ve Altınşehir dönüşüm projesi için kentsel dönüşüm tasarımları üzerinde çalışılıyor.




Avcılar Tahtakale ve Başakşehir Altınşehir'de dönüşüm başlıyor. İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Dönüşüm Master Planı İle Uygulama Rehberi ve Kentsel Tasarım Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesinin 2. oturumu 31 Ağustos'ta saat 11:30'da gerçekleşecek. 


TOKİ Avcılar Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi 2. oturumu 31 Ağustos'ta!



TOKİ’den aldığımız bilgilere göre; Tahtakale ve Altınşehir dönüşüm projesi için kentsel dönüşüm tasarımları üzerinde çalışılıyor. Master plan hazırlıklarının başladığı Tahtakale ve Altınşehir kentsel tasarım projesinin ilk oturumu 14 Temmuz tarihinde gerçekleşmişti.


16 Mart 2014'te Avcılar Tahtakale Köprüsü'nün temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 167 hektar alanın dönüşeceği Tahtakale için; "Tahtakale Mahallesi'ni Çevre Şehircilik Bakanlığı rezerv alan ilan etti. Buranın planları yapılacak. Burada size nasıl bir imar gerekiyorsa inşallah önümüzdeki dönem bizim desteğimizle ilçe belediyesi yapacak. 10 yıldır kimseyi mağdur etmedik, kimseyi yerinden etmedik Bizler sizin adınıza görev yapıyoruz." demişti.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön