03 / 05 / 2024

Demiryol-İş Sendikası, 5 yıldızlı oteli depremzedelere açtı!

Demiryol-İş Sendikası, 5 yıldızlı oteli depremzedelere açtı!

Van'daki deprem felaketinin ardından devlet ve sivil toplum kuruluşları yaraları sarmak için seferber oldu. Demiryol-İş Sendikası da önemli bir adım atarak Aydın'ın Didim ilçesindeki 5 yıldızlı otelini depremzedelere tahsis etti



Tesislerde ilk etapta Van'dan gelen 100 depremzede ağırlanıyor... Depremle sarsılan Van'da yaraların sarılması için devlet bütün imkânlarını seferber ediyor. Ancak kış şartları nedeniyle Van ve Erciş'te barınma sorunu devam ediyor.

Yaraların sarılması için devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da önemli katkılar sağlıyor. Demiryol-İş Sendikası, depremzedelerin barınma sorununu çözmek için önemli bir adım attı. Sendika, Didim'deki 5 yıldızlı otelini depremzedelere tahsis etti. Tesislerde ilk etapta Van'dan gelen 100 depremzede ağırlanıyor. Bu sayı ilerleyen günlerde artacak. Sendikanın 5 yıldızlı otelini depremzedelere tahsis eden Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş'in Başkanı Ergün Atalay, "Bu zor günlerde bir nebze olsun onlara katkıda bulunmak, onlarla dayanışmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'deki eğitim ve dinlenme tesislerini Vanlı depremzedelerin hizmetine sunan sendika, 25 Kasım'dan beri misafirlerini ağırlıyor. Acıları paylaşmanın millet olmanın gereği olduğunu belirten Ergün Atalay, "Van'da meydana gelen depremler sonucunda 600'den fazla insanımızı yitirdik. Binlerce insanımız yaralandı ve birçok insanımız da evlerini kaybetti. Böylesi zor ve acılı bir günde, biz demiryolu işçileri olarak, Didim'de sendikamıza ait sosyal tesisleri Van'da evsiz kalan kardeşlerimize açtık. Bu zor günlerde bir nebze olsun onlara katkıda bulunmak, onlarla dayanışmak istiyoruz. Şu anda tesisimizde 100 depremzede vatandaşımız bulunuyor. Bu sayı daha da artacak. Demiryol-İş Sendikası olarak depremzede vatandaşlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." dedi. Millet olmanın en önemli özelliklerinden birinin de gerektiğinde bir lokma ekmeği kardeşçe bölüşmek olduğunu söyleyen Atalay, Van'daki depremzedelere el uzatmaya devam edeceklerini kaydetti. Tesiste kalan depremzedeler, sahilde yürüyüş yapıp masa tenisi ve futbol oynuyor. Çocuklar ise Van'dan ve depremin yıkıntılarından uzakta, oyun alanlarında vakit geçirmenin keyfini yaşıyorlar.

İsa Yazar / ZAMAN


Geri Dön