24 / 11 / 2024

Demiryolu Emniyet Yönetimi Eğitimi sürüyor!

Demiryolu Emniyet Yönetimi Eğitimi sürüyor!

TCDD Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanı Kasım Özdemir, ulaşımda hız arttıkça güvenliğin daha önemli hale geldiğini belirterek, "Onun için emniyet yönetimini, kurumsal bir yapıya oturtmak istiyoruz. Bu konuda da ilerleme sağladık" dedi...




TCDD Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanı Kasım Özdemir, Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC), İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), TCDD ile Ortadoğu Demiryolu Eğitim Merkezi (MERTCe) iş birliğiyle Eskişehir'deki bir otelde düzenlenen "Demiryolu Emniyet Yönetimi Eğitimi"nde, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin 9 Kasım'a kadar süreceğini açıkladı.  


Ulaşım sistemlerinde hızla birlikte güvenliğin en önemli unsur haline geldiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:


"Hızlar arttıkça, güvenlik daha da önemli hale gelmekte. Onun için biz emniyet yönetimini, kurumsal bir yapıya oturtmak istiyoruz. Bu konuda da ilerleme sağladık. Uluslararası standartları ve Avrupa normlarını da dikkate alarak, sistemi geliştirmeye çalışıyoruz. Eğitimin amacı da, bölgesel olarak Eskişehir'de kurduğumuz Ortadoğu Eğitim Merkezi'nin de birinci konuda 'emniyet yönetimi'ni seçmesi anlamlı olmuştur. Bunu daha da geliştirmeyi düşünüyoruz."


UIC Uzmanlık Geliştirme Bölüm Başkanı Nathalie Amirault da toplantıda yaptığı konuşmada, demiryolu işletme koşullarının standartlaştırılması amacıyla 1922 yılında kurulan Uluslararası Demiryolları Birliği'nin genel merkezinin Paris'te bulunduğunu ve bugün 5 kıtada 230 üyeye sahip olduğunu bildirdi.


Türkiye'nin de birliğe üye ülkelerden biri olduğunu aktaran Amirault, demiryolunda emniyet yönetimini önemsediklerini, gençlerin ve kadınların sektörde daha fazla istihdam edilebilmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.


UIC'nin koordinatörlüğünde kurulan MERTCe Eskişehir Eğitim Merkezi'nin Müdürü Halim Soltekin de Ortadoğu bölgesindeki demiryolu gelişimine katkıda bulunmayı kendilerine misyon edindiklerini ifade ederek, "Ulaştırma modları içerisinde demiryolu ağırlığının artması, uygulanan serbestleşme politikaları sonucunda sektörde yer alan aktör sayısı ve çeşitliliğinin yükselmesi, buna bağlı olarak çevresel ilişkilerde ortaya çıkan çeşitlilik, sistemli ve uygulanabilir bir emniyet yönetimi sistemini zorunlu kılmaktadır. Demiryolu Emniyet Yönetimi Eğitimi, bu kapsamda gerekli eğitim ihtiyacını karşılamak için düzenlenmiştir" diye konuştu.


SESRIC Direktörü Mehmet Fatih Serenli ise Yunus Emre'nin diyarında bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu kadim bilgelik diyarında yapacağımız eğitim programı, öyle dileriz ki bu kadim coğrafyayı yeni bilgelik ağlarıyla donatacak. Coğrafyanın barış ve istikrarına, kalkınma hedeflerine olumlu katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.    


Programa Nijerya, Kosova, Suudi Arabistan, Kamerun, Pakistan, Togo, Komorlar (Comores), Irak, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri'nden 23 temsilcinin yanı sıra TCDD uzmanları, raylı sistemler bölümü olan üniversiteler (Anadolu, Karabük, Niğde, Cumhuriyet, Erzincan) ile sivil toplum örgütleri ve Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'nden yetkililer katıldı. 


AA


Geri Dön