20 / 05 / 2024

Demiryolu Emniyet

Demiryolu Emniyet

TCDD Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanı Kasım Özdemir, ulaşımda hız arttıkça güvenliğin daha önemli hale geldiğini belirterek, "Onun için emniyet yönetimini, kurumsal bir yapıya oturtmak istiyoruz. Bu konuda da ilerleme sağladık" dedi...

Türkiye'nin ilk demiryolu konseptli OSB'si Sivas'a kuruluyor!

Her parselinden demiryolu hattının geçeceği ve çoğunluğu demiryolu sektöründe üretim yapacak firmaların yer alacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsislerine bu yıl başlanması planlanıyor

2015'te 9 milyar liralık demiryolu altyapısı yatırımı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Geçen yıl 5,4 milyar liralık demiryolu altyapısı için yatırım gerçekleştirdik. 2015'te de 9 milyar liralık yatırım yapacağız" dedi.

Etiyopya'da Hara Gabaya Demiryolu Projesi'nin temeli atıldı!

Etiyopya’da, Türk firması Yapı Merkezi Holding’in inşa edeceği 1.7 milyar dolarlık “Awash Waldia - Hara Gabaya Demiryolu Projesi” için temel atma töreni düzenlendi.

Etiyopya'ya 1.7 milyar dolarlık demiryolu

Yapı Merkezi'nin 2012 yılında Etiyopya'da ihalesini kazandığı 391 km'lik demiryolu projesinin temelleri atıldı. 5 bin işçinin çalışacağı, 1.7 milyar dolarlık proje, 4 yılda tamamlanacak

Yapı Merkezi Holding'in Etiyopya demiryolu projesinin temeli atıldı!

Etiyopya'da, Türk firması Yapı Merkezi Holding'in inşa edeceği 1,7 milyar dolarlık 'Awash Waldia-Hara Gabaya Demiryolu Projesi' için temel atma töreni düzenlendi.

Dünyanın 3. büyük demiryolu fuarı Eurasia Rail 5-7 Mart'ta!

İstanbul Fuar Merkezi’nde 05-07 Mart tarihleri arasında, Türkel Fuarcılık tarafından eş zamanlı konferans ve seminerle organize edilecek olan Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı düzenleniyor..

İnegöl'ün yeni emniyet binasını TOKİ yapacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İnegöl 'e kazandırılacak yeni emniyet binasının projesi ay sonunda TOKİ 'ye teslim edilecek. MOBESE sistemi ise resmi anlamda faaliyete geçti.

İnegöl emniyet binasında inşaat başladı!

İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, emniyet binasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve yeni bina çalışmaları için emniyet bahçesinin Şubat ayı sonunda TOKİ'ye devredileceğini ifade etti.

TOKİ Muş Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Muş Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapım işi ihalesi bugün saat 14:30'da TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşecek.

HST Demiryolu Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

HST Demiryolu Sistemleri Limited Şirketi 3 Şubat 2015'te, 250 bin TL sermaye ile, Serkan Tekkeşin Müdür Temsil ve İlzama Tekisi ile, Kadıköy Sahrayı Cedit Mahallesi'nde kuruldu.

TOKİ Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının inşaat ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının inşaat ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek.

1980 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü her an havaya uçabilirmiş!

1980 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası her an havaya uçabilirmiş. Sanasaryan Han'da kiracı olan Emniyet Müdürlüğü, yılda 850 bin lira kira verdiği tarihi hanın bodrum katında uçucu, patlayıcı maddeler olduğu öğrenilmiş.

Çin'e mermer ihracatında entegre demiryolu formülü!

Arkas Lojistik, Denizli'de alternatif çözümler üretmeye devam ediyor. Forwarding alanında hizmet veren Arkas Lojistik; İzmir'in Alsancak ve Aliağa limanlarına karayoluna alternatif olarak demiryolu ile taşıyor.

Demiryolu Emniyet Haberi

Demiryolu Emniyet

TCDD Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanı Kasım Özdemir, Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC), İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), TCDD ile Ortadoğu Demiryolu Eğitim Merkezi (MERTCe) iş birliğiyle Eskişehir'deki bir otelde düzenlenen "Demiryolu Emniyet Yönetimi Eğitimi"nde, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin 9 Kasım'a kadar süreceğini açıkladı.  


Ulaşım sistemlerinde hızla birlikte güvenliğin en önemli unsur haline geldiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:


"Hızlar arttıkça, güvenlik daha da önemli hale gelmekte. Onun için biz emniyet yönetimini, kurumsal bir yapıya oturtmak istiyoruz. Bu konuda da ilerleme sağladık. Uluslararası standartları ve Avrupa normlarını da dikkate alarak, sistemi geliştirmeye çalışıyoruz. Eğitimin amacı da, bölgesel olarak Eskişehir'de kurduğumuz Ortadoğu Eğitim Merkezi'nin de birinci konuda 'emniyet yönetimi'ni seçmesi anlamlı olmuştur. Bunu daha da geliştirmeyi düşünüyoruz."


UIC Uzmanlık...