28 / 04 / 2024

1980 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü her an havaya uçabilirmiş!

1980 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü her an havaya uçabilirmiş!

1980 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası her an havaya uçabilirmiş. Sanasaryan Han'da kiracı olan Emniyet Müdürlüğü, yılda 850 bin lira kira verdiği tarihi hanın bodrum katında uçucu, patlayıcı maddeler olduğu öğrenilmiş.



1980 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü her an havaya uçabilirmiş!


İstanbul Emniyet Müdürlüğü her an havaya uçabilir


Binanın bodrumunda bulunan ve özel bir firmaya ait laboratuvarda patlayıcı madde olduğu öğrenildi


  İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü her an havaya uçabilir...

  Emniyet Müdürlüğü binasında suçluların gözaltında tutulduğu Müteferrika kesiminin bodrumunda bulunan ve bir özel firmaya ait olan laboratuvarda uçucu, parlayıcı ve patlayıcı maddeler olduğu öğrenildi. 

  Küf kokan koridorları ile ünlü, artık harabeye dönen ve yarım asırdır Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılan binanın bodrum katının önce bir nakliyat firmasınca kiralandığı, bu firmanın daha sonra bölüm bölüm ayırdığı yerleri başka firmalara kiraya verdiği belirlendi.

  Ermeni olan sahibi yarım asır önce pasaportsuz olarak yurt dışına kaçınca özel idare emrine verilen bina Emniyet Müdürlüğü'nce kiralandı. Halen yılda 850 bin lira ödenen Sanasaryan Han'ın Bahçekapı, Rahmanlar Sokağa bakan kesimindeki bir bölümün firma Laborteknik adlı bir kuruluşa üç aylığı 10 bin liradan kiraya verildiği öğrenildi. Uçucu, yanıcı ve patlayıcı maddeler bulunan bir laboratuvarın Emniyet Müdürlüğü bodrumunda çalıştırıldığı öğrenilince yetkililer dava açtılar. 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi hemen tahliye kararı verdi. Ancak temyiz yolu açık olduğu için dava Yargıtay'a gitt. Yargıtay'dan bir yıldır bir sonuç çıkmaması yüzünden laboratuvarın hala çalıştığı açıklandı.


Hürriyet Gazetesi 4 Mayıs 1980



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön