27 / 04 / 2024

İSPARK 'ın, otopark görevlilerine sertifakalı eğitimi sürüyor!

İSPARK 'ın, otopark görevlilerine sertifakalı eğitimi sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Beldeiyesi kuruluşu İSPARK tarafından, İSMEK ve bazı kurumlarla işbirliği yapılarak başlatılan sertifakalı otopark görevlisi eğitimleri sürüyor. İSPARK;" İstanbul'un sokaklarını parselleyen otopark mafyası artık yok" dedi.



İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "İSPARK kurulduğunda kimsenin mağdur edilmemesi için çalışmalar başlatıldı. Önemli olan bu arkadaşlarımızı topluma kazandırmak onlara sosyal güvencesi olan bir iş sağlamaktı. Biz kurum olarak onları dışlamadık, yoğun bir rehabilitasyon süreciyle eğitimli otoparkçı olmalarını sağladık. Birçoğu aile kurdu. Kurum içinde çalışarak gelenler de var."



İSPARK tarafından yapılan açıklamada ise şu ifade veridl: "İstanbulluları canından bezdiren değnekçilerin hakimiyetine son veren İSPARK, 10 yılda yaklaşık, 1,2 milyar TL 'yi ekonomiye kazandırdı. Başta otopark gelirleri olmak üzere marina, cep otogarı gibi diğer iş alanlarının da katkısıyla önemli bir miktar kayıt altına alındı. Otoparklardan elde edilen gelirle yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edilmesi sağlandı. İstanbul'da modern katlı otoparklar ve teknolojik sistemler hayata geçirildi. Ayrıca cep otogarı ve tekne park gibi vatandaşların hayatını kolaylaştıran yatırımlar yapıldı. Bunun yanı sıra otoparklardan elde edilen gelirlerin yüzde 25'i belediyelere pay olarak aktarılıyor.


Zaman


Geri Dön