09 / 05 / 2024

İSPARK ın otopark görevlilerine eğitimi

İSPARK ın otopark görevlilerine eğitimi

İstanbul Büyükşehir Beldeiyesi kuruluşu İSPARK tarafından, İSMEK ve bazı kurumlarla işbirliği yapılarak başlatılan sertifakalı otopark görevlisi eğitimleri sürüyor. İSPARK;" İstanbul'un sokaklarını parselleyen otopark mafyası artık yok" dedi.

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

İstanbul'da İspark ücretlerine yüzde 55 ile 57 oranında zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 3. oturumunda İspark'ın otopark ücret tarifelerine yüzde 57 oranında zam yaptığını açıkladı. İşte haberin tüm ayrıntıları...

40 bin araç kapasiteli otopark bile yetmedi! İstanbul Havalimanı tatilcilerle doldu taştı!

Bayram yoğunluğunun yaşandığı İstanbul Havalimanı’nın otoparkı adeta tıka basa doldu. 40 bin araç alabilen havalimanının otoparkında yer bulunamıyor.

Vatandaşlara bir şok daha! Otopark ücretlerine %100 zam

İSPARK'ın yaptığı açıklamaya göre İstanbul'un bazı yerlerinde otopark ücretlerine yüde 100'e varan zamlar geldi.

Murat Kurum'dan Otopark Yönetmeliği açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle hem trafik yoğunluğunun azaltılacağını hem de vatandaşların otopark ihtiyacının karşılanacağını söyledi...

Tokat Turhal'da otopark sorunu çözüldü!

Tokat Turhal'da bölgesel kapalı pazar alanının otopark sorunu çözüldü. 150 araçlık ücretsiz otopark alanı vatandaşların hizmetine sunulacak.

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ve arsasının akıbeti TBMM'de!

İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılıp yapılmayacağı ve arsasının otopark olarak kullanılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kartal'daki 2 bina boşaltıldı!

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi, Düzey Sokak'ta yer alan Irmak Apartmanı’nın otoparkına ait istinat duvarının çökmesinden sonra bölgede yer alan 2 bina boşaltıldı.

Gölcük'ün otopark sorunu çözülecek!

Kocaeli Gölcük Belediyesi tarafından yapımına başlanan katlı otopark ve sosyal merkez projesi inşaatında sona yaklaşıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Apartman bahçesi ortak alan mıdır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''12 daireli bir binada daire sahibiyim. Binanın zemin kat maliki, ön bahçenin yola bakan duvarını yıkıp demir kapı koymak ve bahçenin bu bölümünü otopark olarak kullanmak istiyor. Buna hakkı var mı? '' sorusunu yanıtladı.

İstanbul Havalimanı otopark ücretiyle de fark atıyor!

İstanbul Havalimanı'nın otopark tarifesi açıklandı. İstanbul Havalimanı yolcu kapasitesi, yüz ölçümü ve uçuş yapılan destinasyon sayısı gibi özelliklerinin yanı sıra otopark ücreti ile de diğer havalimanlarına fark atıyor.

İzocam'ın yeni otopark yönetmeliğine uygun ilk projesi Konya'da!

YDA Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü'nün otoparkının 60 bin metrekarelik tavan yalıtımı için İzocam mineral tavan levhası ürünü temin edildi

İSPARK ın otopark görevlilerine eğitimi Haberi

İSPARK ın otopark görevlilerine eğitimi

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "İSPARK kurulduğunda kimsenin mağdur edilmemesi için çalışmalar başlatıldı. Önemli olan bu arkadaşlarımızı topluma kazandırmak onlara sosyal güvencesi olan bir iş sağlamaktı. Biz kurum olarak onları dışlamadık, yoğun bir rehabilitasyon süreciyle eğitimli otoparkçı olmalarını sağladık. Birçoğu aile kurdu. Kurum içinde çalışarak gelenler de var."



İSPARK tarafından yapılan açıklamada ise şu ifade veridl: "İstanbulluları canından bezdiren değnekçilerin hakimiyetine son veren İSPARK, 10 yılda yaklaşık, 1,2 milyar TL 'yi ekonomiye kazandırdı. Başta otopark gelirleri olmak üzere marina, cep otogarı gibi diğer iş alanlarının da katkısıyla önemli bir miktar kayıt altına alındı. Otoparklardan elde edilen gelirle yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edilmesi sağlandı. İstanbul'da modern katlı otoparklar ve teknolojik sistemler hayata geçirildi. Ayrıca...