29 / 04 / 2024

Demiryolu taşımalarının reizyonunun onaylanmasına ilişkin kanun teklifi!

Demiryolu taşımalarının reizyonunun onaylanmasına ilişkin kanun teklifi!

Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Sözleşme (COTIF) Hakkında Kısmi Reizyonun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi meclise verildi. 



Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Sözleşme (COTIF) Hakkında Kısmi Reizyonun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile, Demiryolu ile Uluslararası Taşımalara İlişkin Hükümetlerarası Örgütün (OTIF) 29-30 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenen 12 nci Genel Kurulunda kabul edilen Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Sözleşme (COTIF) hakkında Kısmi Revizyon'un onaylanmasının uygun bulunması öngörülmektedir.

MADDE GEREKÇESİ

9 Mayıs 1980 tarihli Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Sözleşme (COTIF) ülkemiz tarafından 8/5/1985 tarihli ve 85/9458 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanmıştır. 

COTIF'e taraf ülkeler arasında uluslararası demiryolu taşımalarına ilişkin tek tip bir hukuk rejiminin uygulanması ve geliştirilmesini amaçlayan Demiryolu ile Uluslararası Taşımalara İlişkin Hükümetlerarası Örgütün (OTIF) 29-30 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen 12'nci Genel Kurulunda, COTIF ile eklerinde yapılan ve demiryolu sektörünün karşılıklı işletilebilirliği bakımından ihtiyaç duyulan değişiklikler (Kısmi Revizyon) üye ülkeler tarafından kabul edilmiştir. Kabul edilen değişiklikler arasında Türkiye'nin aktif olarak katılım sağladığı OTIF Genel Kurulu, Yönetim Kurulu ve Teknik Uzmanlar Komisyonu gibi organların işleyişine dair düzenlemeler de bulunmaktadır. 

KANUN TEKLİFİ MADDESİ

MADDE 1: (1) Demiryolu ile Uluslararası Taşımalara İlişkin Hükümetlerarası Örgütün (OTIF) 29-30 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenen 12 inci Genel Kurulunda kabul edilen Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Sözleşme (COTIF) hakkında ''Kısmi Rezvizyon''un oylanması uygun bulunmuştur.
MADDE 2: (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3: (1) Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
 


Geri Dön