01 / 05 / 2024

Demre'deki yat limanına ek iskele yapımı talep edildi!

Demre'deki yat limanına ek iskele yapımı talep edildi!

Hristiyanlar için kutsal olan Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Antalya'nın Demre ilçesinde yapımı devam eden yat limanına kruvaziyer gemilerinin de yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması istendi.



Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (DETUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akmcıoğlu, Noel Baba Kilisesi ile başta Myra Antik Kenti olmak üzere bir çok tarihi kent bulunan Demre'de denizde 400, karada 300 yat kapasiteli liman inşaatının devam ettiğini belirterek, "Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce 25 müyon 889 bin lira üıale bedeli ile devreye alman yat limanı inşaatım Üstün-El İnşaat Ticaret AŞ ile Zihni Üstün ve Oğulları İnşaaf m sürdürüyor. İnşaat tamamlanmadan yat limanına kruvaziyer gemilerin yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması ülke ve bölge turizmi için çok önemli" diye konuştu. 



İskele talebi konusunda hazırladıkları rapor ve bir dosyayı bakanlığa sunduklarını aktaran Akmcıoğlu, "700 yat kapasiteli yat limanı inşaatı proj esinde yapılacak küçük bir değişiklik ve ilave ile eklenecek kruvaziyer gemi yanaşma İskelesi sayesinde, dünyaca tanınan Noel Baba'nm yaşayıp öldüğü, mezarı adı ile anılan kilise ve müzesinin yer aldığı Demre'ye kruvaziyer gemi uğraklarının yapılmasına olanak sağlanacaktır.Yat limanına 30 dakika yürüme mesafesinde bulunan Noel Baba'nın mezarının da yer aldığı müze ve kilise ile diğer tarihi zenginlikleri, eşssiz güzellikteki kumsalları ve plajları Demre'yi kruvaziyer gemiler için önemli destinasyon yapacaktır" dedi. 

Akmcıoğlu, kruvaziyer gemüerle Antalya'ya ek 1 milyon turist gelebüeceğini vurgulayarak, "Antalya, Genova ve Venedik'ten 7 günlük tekrar seferler gerçekleştiren kruvaziyer gemüerin menzili dışında. 



Demre, özellikle Orta Avrupa limanlarından hareket eden ve 7 günlük tekrar programları uygulayan kruvaziyer gemilerin ulaşım menzili içinde kalması nedeniyle önemli bir avantaja sahip.. Demre kruvaziyer iskelesi, Antalya'nın mevcut ve gelecekteki cruise kapasitesine 'rakip' değil, aksine Antalya'yı tamamlar nitelikte olacaktır" şeklinde konuştu. Demre'de otel projeleri de olan armatör ve turizmci Hasan Akmcıoğlu, yeni jenerasyon kruvaziyer gemilerin 3 bin yolcu kapasiteli, boylarının da 330 metreye ulaştığını, 9,5 metre draft ve 40 metre genişliğe sahip olduklarını sözlerine ekledi. Demre yat limanı inşaatını yapan firmalardan Zihni Üstün ve Oğulları İnşaat şirketinin de bölgedeki Turizm Tahsisli alanda, 50 bin 959 metrekare alanda otel inşaatı projesi de bulunuyor. 



Dünya


Geri Dön