28 / 04 / 2024

Demsa Grup AVM ve otel yapacak!

Demsa Grup AVM ve otel yapacak!

Demet Cengiz Çetindoğan ismi geçen yıl en çok Harvey Nichols operasyonuyla anıldı



Demsa Grup Başkan Vekili Çetindoğan, Harvey Nichols operasyonunun kötü gittiğine dair söylentilere, "İş kendini götürmezse başka alana kayarız ama hedefi tutturduk' dedi
Demet Cengiz Çetindoğan ismi geçen yıl en çok Harvey Nichols operasyonuyla anıldı. Unitim'den İngiliz lüks mağaza zinciri Harvey Nichols mağazasını devralan Demsa'nın patronu Çetindoğan, şu sıralar  Ankara  Kentpark'ta açacakları ikinci Harvey Nichols mağazasına odaklanmış durumda. Üçüncüsü için Antalya'ya baktıklarını söylüyor.

AVM İŞİNE GİRECEK
Çetindoğan'ın uğraştığı tek alan mağazacılık değil tabii. İnşaata da ısındıklarını söyleyen Çetindoğan, Kandilli Konakları'ndan sonra ibreyi AVM ve otel alanlarına çevirdiklerini belirtiyor. "Anadolu yakasında ECE, AVM'yi devrediyordu ama anlaşamadık. Fırsatları değerlendiriyoruz" diyen Çetindoğan'a göre doğru lokasyonda ve uzman bir ekiple açılan bir AVM'nin başarısız olması söz konusu değil. Otelde olmak istedikleri kategori ise business yani iş oteli. "5 yıldızlı da olur ama talep iş otellerine" diyor Çetindoğan. Harvey Nichols'ı aldıktan sonra sektörde işlerin iyi gitmediği yine de arkasında Sabancı sermayesi olduğu için yoluna devam edebildiği söylentilerini soruyoruz Çetindoğan'a. "Demsa kâr amaçlı bir şirket. İş kendini götüremiyorsa farklı bir alana kaymak gerekebilir tabii ki. Ama biz Harvey Nichols ve Demsa'dan memnunuz. Demsa olarak ciro hedefimiz olan 225 milyon TL'yi tutturduk. Perakende ana işimiz olmaya devam edecek" Harvey Nichols'un önceleri aşırı lüks olarak konumlandırıldığı için kapıdan girilemez bir algı yarattığını, markayı devraldıktan sonra değiştirdikleri marka karması ile bu algıyı yıktıklarını dile getiren Çetindoğan, müşteri kitlesini A Plus'tan B'ye kadar çektiklerini, bedenleri de genişlettiklerini söyledi.

MÜZENİN MİMARİSİNİ HADİD YAPACAK
Sütlüce'de açacakları farklı tablolardan oluşan müze için Bağdat doğumlu mimar Zaha Hadid ile çalıştıklarını belirten Çetindoğan, müzeyi 2012 sonunda açmayı planladıklarını belirtti. Zaha Hadid'in 8 aylık bir çalışma yapacağını dile getiren Çetindoğan, Türkiye'nin ilk eğitim ve gençlik kanalı Ztv'yi ise daha fazla izlenir hale getirmek için yeni programlar hazırladıklarını ifade etti. Yeni tematik kanal çalışmalarını da sürdürdüklerini söyleyen Çetindoğan, bu projeyi 2010 bitmeden hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

'10 MİLYON EURO AYIRDIK'
Bu yıl 10 milyon euroluk bütçenin büyük bir bölümünü Ankara Harvey Nichols ve Nişantaşı'nda açılacak Brandroom için ayırdıklarını kaydeden Çetindoğan, "4 bin metrekarenin altında Harvey Nichols açamıyoruz. Brandroom'lar ise 600 ile 3 bin metrekare arasında. O yüzden 2011'de en az iki Brandroom planlıyoruz" dedi.
Pınar Çelik / Sabah


Geri Dön