27 / 04 / 2024

Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne enerjik bina yapılacak!

Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne enerjik bina yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Enerji Verimliliği ve Tesisat Dairesi Başkanlığından Şube Müdür Vekili Namık Sandıkcı "Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yeni il binasını enerji verimliliğine göre projelendireceğiz” dedi




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Enerji Verimliliği ve Tesisat Dairesi Başkanlığından Şube Müdür Vekili Namık Sandıkcı “Kamu binalarında enerji verimliliği projemiz var. Bu konuda Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yeni il binasını enerji verimliliğine göre projelendireceğiz” dedi.

 

Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda“Binalarda Enerji Verimliliği” konulu eğitim düzenlendi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Fikret Büyüksoy açılış konuşması yaptı.

 

İl Müdürü Fikret Büyüksoy, enerji verimliliği konusunun öneminin yeterince anlaşılmadığını söyledi.  “Enerji verimliliği her alanda karşımıza çıkıyor. Amaç bir birim enerjiden en fazla verimi sağlamaktır. Enerji verimliliğine yeteri kadar önem verilmiyor. Elektrik, doğalgaz, su faturaları geldiğinde yakınılıyor. Enerji verimliliğine önem vermemiz gerekiyor. 2023 hedefleri doğrultusunda çevreyi korumak için kullandığımız enerjiyi enerji tasarrufu ile daha aza indirgemeliyiz” diye konuştu.

 

Mühendislerin katıldığı eğitim seminerinde konuyla ilgili yönetmelik hakkında bilgiler verilirken,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Enerji Verimliliği ve Tesisat Dairesi Başkanlığından Şube Müdür Vekili Namık Sandıkcı, enerji verimliliği yönetmeliği ve uygulamaları konusunda katılımcıları aydınlattı. Projeler hakkında da bilgi veren Sandıkcı “Kamu binalarında enerji verimliliği projemiz var, yeni uygulamaya başladığımız. Bu konuda Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yeni il binasını enerji verimliliğine göre projelendireceğiz” dedi. 




Geri Dön