27 / 04 / 2024

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.



Çanakkale Assos'ta sahilde hayata geçirilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konuyla ilgili olarak yaptığı, ilçeye bağlı Sazlıaltı mevkisinde yer alan yapıyla ilgili olan çalışmalarının 27 Mayıs 2021 tarihinde mühürlendiğini ve durdurulduğunu bildirildi.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kaçak tesisin, 3621 sayılı Kıyı Kanunu dahilinde ilk 50. metrede olması (mevcut haliyle yapılaşmanın mümkün olmadığı alan), 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında da 2. Derece Doğal Sit Alanı'nda kalması nedenleriyle aykırılık teşkil ettiği bildirildi.Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Aynı noktada daha önce bulunan eski yapıya ait yapı kayıt belgesinin bulunduğu ve bu yapının ilgilisi tarafından yıkılarak mevcut yeni yapının yapıldığı (söz konusu yeni yapı kıyıda ve ilk 50 metrede kalmaktadır) tespit edilmiştir." 

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu yeni yapının kaldırılması için ilgili idare bilgilendirilmiştir ve yapı kayıt belgesi değerlendirme komisyonu kararı kapsamında hukuki işlemler başlatılmıştır. Ayrıca bahse konu alandaki iskele ile ilgili müdürlüğümüz arşivinde yapılan incelemelerde herhangi bir izin talebi olmadığı tespit edilmiş olup kaçak iskele için tutanak tutularak ilgili idarelere gerekli işlemlerin yapılması için gönderilmiştir."

 

Çanakkale Bozcaada'daki kaçak yapılar TBMM'de!


Geri Dön