01 / 05 / 2024

Çevre Şehircilik Müdürlüğü en temiz köylere para ödülü verecek!

Çevre Şehircilik Müdürlüğü en temiz köylere para ödülü verecek!

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerdeki temizlik sorununun çözümü için başlatılan ''En Temiz Köyüm Projesi'' yarışmasında ilk üçe girecek köylere para ödülü verilecek



Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerdeki temizlik sorununun çözümü için başlatılan ''En Temiz Köyüm Projesi'' yarışmasında ilk üçe girecek köylere para ödülü verilecek. 

     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerdeki temizlik sorununu gidermek için para ödüllü yarışma düzenlediklerini, yarışma için 1 Ocak itibarıyla başvuruları almaya başladıklarını söyledi. 

     İl genelinde 158 köyün yarışmaya katılabileceğini bildiren Can, yarışmaya katılmak isteyen köy muhtarlıklarının 15 Ocak'a kadar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini kaydetti. 

     Köy muhtarlarının yarışma için gerekli taleplerin bulunduğu dosyayı müdürlüğe ulaştırmaları gerektiğini vurgulayan Can, şunları söyledi: 

     ''Muhtarlıklar tarafından sunulacak dosyalarda çevre düzeni, altyapı çalışmaları ve temizliğiyle ilgili konularda köy halkıyla birlikte yaptıkları çalışmalar, komisyon tarafından incelenecek. Dosyaların değerlendirilmesi ve köylerde yerinde yapılacak incelemeler sonucunda dereceye giren köyler ödüllendirilecek. Yarışmada birinci olan köye 5 bin, ikinci köye 3 bin, üçüncü köye de 2 bin TL nakit para verilecek.'' 

     Yarışma sayesinde köylerdeki temizlik sorununun çözüleceğine dikkati çeken Can, köydeki vatandaşların yarışma için şimdiden hazırlıklara başladığını, yarışmayla ilgili ilçelerdeki gerekli kurumlara bilgi verdiklerini anlattı. 

     Can, yarışma sayesinde köylerdeki birlik beraberlik duygusunun sağlanacağını ifade ederek, ''Projemizi sürekli hale getirip devam ettireceğiz. Köylerdeki sokaklar, camiler ve okulların çevresinde temizlik çalışmaları başladı. Düzenlediğimiz bu yarışma sayesinde hem temizlik yapılacak hem de köylerimizi olması gereken hale getireceğiz. Çalışmayı Türkiye'de ilk defa Iğdır'da başlattık. Çalışmanın başarılı olacağına inanıyorum'' dedi. 

AA


Geri Dön