02 / 05 / 2024

Denizli Güney Devlet Hastanesi'nin inşa çalışmaları meclis gündeminde!

Denizli Güney Devlet Hastanesi'nin inşa çalışmaları meclis gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Güney Devlet Hastanesi yapım ve inşa çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti..



Denizli Güney Devlet Hastanesi nin inşa çalışmaları meclis gündeminde!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Güney Devlet Hastanesi yapım ve inşa çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.


Basmacı önergesinde "Denizli ili Güney İlçesi halkı hasta olduklarında yeterli hizmeti alamamakran yıllardır muzdarip olmuşlardır. 2015 Ekim ayında ve tadilat işleri için ihalesi yapılan Güney Devlet Hastanesi çalışmaları devam ettiği görülmektedir. Ayrıca ilçede 112 acil sağlık hizmetleri işlemlerinin yeterliliği ve zamanında hastalara ulaşılması konusunda sıkıntılar yaşadığı gözlemlenmiştir." diyerek 2 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


1. İhalesi yapılan Güney Devlet Hastanesi'nin ihale rakamı nedir? Hastane ne kadar sürede bitirilmesi düşünülmektedir? 2016 yatırım bütçesinde yatırıma konu olan rakam yer almış mıdır? Hastanede hangi birimler yer alacak, hangi konularda uzman doktorlar görev alacaktır?


2. Güney ilçesinde acil durumlarda 112 hizmeti en uzak noktaya kaç dakikada ulaşmaktadır? Himet Güney ilçesinden mi, yoksa diğer ilçe merkezlerinden mi verilmektedir?




Geri Dön