27 / 04 / 2024

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.



Denizli'nin geçmişine tanıklık eden yapıları restore ederek yok olmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), bu kez Selçuklu döneminden kalma tarihi Hüsamettin Gazi Bey Türbesindeki restorasyon çalışmalarını da tamamladı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Denizli merkez ve ilçelerde yer alan tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Baklan İlçesi’nde bulunan Selçuklu’nun uçbeylerinden olan Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni aslına uygun şekilde restore etti. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’nin, gelecek nesillere aktarabilmenin önemli bir sorumluluk olduğunu ve kent kimliğine kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Osman Zolan, “Denizlimizin tarihinde önemli bir yeri olan Hüsamettin Gazi’nin ebedi istirahatgahını aslına uygun şekilde restore ederek, yarınlarımıza aktarmak istedik. Bu topraklar için can veren, kanını döken ve taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun” dedi.


Geri Dön