11 / 05 / 2024

denizli restore çalışmaları

denizli restore çalışmaları

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde tarihi öneme sahip binaları restore etmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak Şirinköy Kahvehanesi’nin restorasyon çalışmalarına başladı. 

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Denizli'de hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'deki depreme ille ilgili hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek "Bozkurt'ta 1995 yapıdan 264'ü ağır hasarlı, 665'i hafif hasarlı ve 3 tanesi yıkık. Çardak'ta ise 80 ağır hasarlı, 422 hafif hasarlı bina var." dedi.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun çalışmalarında yaşanan sorunlar mecliste!

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Denizli Mahallesi'nde Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları nedeniyle yaşanan sorunların çözümü TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Denizli Acıpayam'daki deprem tespit çalışmaları meclis gündeminde!

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremler sonrası yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Denizli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları mecliste!

Denizli il ve ilçelerinde kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Merkezefendi'de kent yenileme çalışmaları başladı!

Merkezefendi Belediyesi tarafından Şirinköy Mahallesinde başlatılan kent yenileme çalışmaları başladı.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Uşak-Denizli karayolu çalışmaları mecliste konu oldu!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Uşak-Denizli karayolu çalışmalarına ve bu kapsamda kamulaştırılan arazilerin hak sahiplerine ödeme yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli'de Akhan virajı düzenleme çalışmaları sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Akhan virajı düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Denizli Acıpayam'daki altyapı çalışmaları tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl Acıpayam ilçesinin Aliveren Mahallesi’nde başlattığı alt yapı çalışmaları tamamlandı.

denizli restore çalışmaları Haberi

denizli restore çalışmaları

Kent genelinde tarihe tanıklık etmiş binaları restore eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Şirinköy Kahvehanesi’nde restorasyon çalışmalarına başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; 1951 yılında Şirinköy Muhtarı Kamil Altınbaş, Aza Bayram Balkanay ve Aza Mehmet Ali Yılmaz önderliğinde köy sakinleri tarafından yaptırılan Şirinköy Kahvehanesi Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restore çalışmaları ile yeniden canlanacak. Bahçesinde havuz olma özelliğiyle işlev olarak İstanbul'da bulunan büyük kahvehanelere benzeyen tarihi yapının geçmişte tiyatro oyunlarının da gösterildiği, Karagöz-Hacivat, hokkabaz ve ortaoyunu gibi milli oyunların sergilendiği yer olması bakımından son derece önemli olduğu ifade edildi. 

Vatandaşlar memnun 

Denizli’de eski kahvehanelerin genelde köylerin merkezi noktalarına yapıldığı ve vatandaşların sosyalleştiği mekanlar olduğu aktarılırken özellikle Şirinköy Mahallesi sakinleri yapılan restorasyon çalışmalarından oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Mahalle sakini Adalet...