29 / 04 / 2024

Denizli Huzurevi ve yetiştirme yurdu restore edildi!

Denizli Huzurevi ve yetiştirme yurdu restore edildi!

Başbakan Erdoğan´ın açılışını yapacağı huzurevi ile erkek yetiştirme yurdu, adeta yeni baştan inşa edildi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum çalışmaları dolayısıyla geleceği Denizli´de restorasyonu yapılan Denizli Huzurevi ve Yaşlı Bakım-Rehabilitasyon Merkezi ile Sait Küçüker Erkek Yetiştirme Yurdu´nun açılışını gerçekleştirecek. Pamukkale Yolu üzerinde kampüs şeklindeki bir komplekse sahip olan huzurevi ile yetiştirme yurdundaki her şey tepeden tırnağa yenilendi.

Restorasyonu yapılarak açılışı gerçekleştirilecek huzurevi, 1985 yılından itibaren faaliyet göstermeye başladı. 1977´den itibaren yatalak durumda olan tıbbi tedavi ve bakıma ihtiyacı olan yaşlıların bakımlarını sağlamak üzere hizmet alanı genişletilen 200 kapasiteli tesis, 2006 yılında Başbakan Erdoğan´ın huzurevini ziyareti sırasında verdiği talimatla Denizli Belediyesince tadilatı yapılarak yeniden restore edildi. Restorasyona SHÇEK Genel Müdürlüğü ve Denizli İl Özel idaresi de destek verdi.

Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, 3 milyon 758 bin lira harcanarak yaşlılara yakışan modern bir yapıya dönüştürüldü. Huzurevinde şu an 57 kadın, 106 erkek olmak üzere 163 kişi bulunuyor.

Açılışı gerçekleştirilecek olan erkek yetiştirme yurduna ise 2002 yılında mülkiyeti hazineye ait yer üzerinde Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği tarafından temeli atılarak yapımına başlandı.

Hayırsever vatandaşlarca desteklenen yurt, 4 bin 800 metre kare üzerinde kaba inşaatı bitirildikten sonra 2007 yılında yapılan protokol ile SÇHEK Genel Müdürlüğüne devredildi. Binanın kalan kısmı SÇHEK tarafından tamamlandı. Binaya,en çok yardım yapan Küçüker ailesi adına Sait Küçüker adı verildi. Erkek Yetiştirme Yurduna toplam 4 milyon 160 bin lira harcandı.

Tamamlanan binaya eski yetiştirme yurdunda kalan 13-18 yaş grubu çocuklar temmuz ayı içerisinde nakledildi.Erkek Yetiştirme Yurdunda 13-15 yaş arasında 25, 16-18 yaş arasında 30, 18 yaş üstü 5 olmak üzere toplamda 60 çocuk kalıyor. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yeni yapılan Sait Küçüker Denizli Erkek Yetiştirme Yurdu ve Huzurevinde incelemelerde bulunmuştu.

Başbakan Erdoğan, yarın düzenlenecek mitingin ardından Huzurevi ve Yaşlı Bakım-Rehabilitasyon Merkezi ile Sait Küçüker Erkek Yetiştirme Yurdu´nun açılışını gerçekleştirecek.
AA


Geri Dön