27 / 04 / 2024

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi’ndeki sorunlar Meclis gündeminde. Peki bu binayı kim teslim aldı? İşte merak edilenler...



Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi’ndeki restorasyon sorunları Meclis gündemine taşındı. Bu konuda  Arpacı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlamasını istediği soru önergesini sundu.

BİNA; SU ALTINDA VE MERDİVENLER ÇATLAK!

Öğrencilerin şikayetlerini dile getiren Arpacı, öğrencilerin binanın altının su içinde yüzdüğünü, duvarlarının ve merpenlerinin çatlaklarla dolu olduğunu ve çatılarından su sızdığının bilgisini verdiğini ve bu konuda acil çözm alınmasını istediklerini söyledi. 

Söz konusu binanın özellikle deprem gibi doğal afet durumlarında, bu tür yapısal zayıflıklardan dolayı ciddi tehlikeler oluşturacak ve can kaybına neden olacağı belirtildi.

Arpacı, bu durumun, konservatuvar binasının acilen güçlendirilmesi ve yapısal sorunların giderilmesi  konusuna dikkat çekti. 

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

BİNAYI BU ŞEKİLDE KİM TESLİM ALDI?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Arpacı’nın söz konusu bina ile ilgili, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlamasını istediği sorular şu şekilde;

 

  • Daha önceden binanın restore edildiği ifade edilmekte. Binanın restorasyonu için hangi yıl ihale açılmış? Bu ihaleye kaç firma katılmış? İhale hangi yöntemle gerçekleştirilmiştir?
  • Binanın güçlendirilmesi için ihalesini kazanan firma kimdir? Bu firmaya ne kadar ödeme yapıldı?
  • Binanın güçlendirilmesi işini yapan firmanın bugüne kadar yaptığı işler neler? Bu şekilde tarihi ya da benzer bir bina onarımı yapılmış mı? Yapmışlarsa bunlar nerelerdir?
  • Binanın güçlendirilmesi işi tamamlandığında, binanın teslimi için bir Kontrol Heyeti oluşturulmuş mudur? Binanın teslimi kim tarafından alınmış, teslimi sırasında gerekli kontroller yapıldı mı?
  • Restorasyon ihalesi yapılırken halkın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine yer verildi mi? Başta Mimarlar Odası Denizli Şubesi olmak üzere kent kültürüne sahip çıkan meslek kuruluşları ve STK’ların, restorasyon çalışmalarının yürütülmesiyle ilgili görüşlerine neden başvurulmadı?

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

  • Söz konusu binada öğrencilerin öğrenim gördüğü, başka etkinlikler içinde kullanımda olan bir bina olduğu bilinmekte. Binanın çatısından su sızdırdığı, merpenlerinde çatlaklar olduğu ve binanın altının su içinde yüzdüğü söylenmesine rağmen herhangi bir önlem alınmamasının nedeni nedir?
  • Binanın kullanıcıları tarafından birçok kez şikâyette bulunulmuş ve bunun sonucunda bazı mühendis/mimar vb. gibi rapor tutulup gidildiği ifade edilmekte? Şikâyet sonucunda binayla ilgili rapor tutan kurum Denizli Büyükşehir Belediyesi midir?  Binayla ilgili oluşturulan raporun içeriği tam olarak nedir? Bakanlığınıza bu binayla ilgili bir bildirim olmuş mudur?
  • Söz konusu binanın güçlendirilmesine ilişkin Bakanlığınız bütçesinden bir pay ayırmayı düşünüyor musunuz?

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

Geri Dön