27 / 04 / 2024

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 



Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için işbirliği protokolünü imzalamasının ardından Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi.

30 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI!

Söz konusu analizler için Manisa Büyükşehir Belediyesi 30 milyon TL’nin üzerinde bütçe ayırdı.  Bu kapsamda 40 kişilik ekip sahada aktif olarak çalışma yürütürken, 10 kişilik akademisyen kadrosunun da binaların risk durumlarının raporlanması aşamasında görev yaptığı belirtildi.

Manisa nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

103 MÜHENDİSE EĞİTİM VERİLDİ

Söz konusu çalışma kapsamında ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Manisa İnşaat Mühendisleri Odası’ndan 103 mühendise bu alanda eğitim verilerek, sertifika almaları sağlandı.

Flashabercom'da yer alan habere göre; eğitim sürecinin ardından hızla saha çalışmasına başlayan ve 40 kişiden oluşan uzman ekipler, vatandaşlardan gelen başvurular kapsamında bina risk analizleri gerçekleştirdi.

Binaların risk analizini yapan ekipler, sahadan topladıkları verileri Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne ulaştırdı. Gelen veriler ışığında ilgili bölümün akademisyenlerinden oluşan 10 kişilik ekip de, raporlama çalışması gerçekleştirdi.

Manisa nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

MANİSA'NIN RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR!

Çalışmalar kapsamında, Manisa’daki tüm binaların tek tek inceleneceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre ve Şehzadeler’deki incelemelerin tamamlanmasının ardından tüm ilçelerde program dahilinde çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.

Proje çerçevesinde tüm il genelinde ücretsiz olarak bina risk değerlendirme çalışmalarının yapıldığını söyleyen Başkan Cengiz Ergün; çalışmayla binaların röntgeninin çekildiğini ifade ederek, Manisa genelindeki yapılarla ilgili kentsel dönüşüm ve deprem risk haritasının oluşturulması noktasında önemli verilerin elde edileceğini söyledi.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından  yürütülen program kapsamında vatandaşların taleplerinin toplanması için Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden https://harita.manisa.bel.tr/depreminceleme/ linki oluşturuldu.

Bu linkten vatandaşlar müracaatlarını yapabilecekler.  Müracaat ekranı, web sitesinin yanı sıra her türlü mobil cihaza uyumlu olarak çalışıyor. Vatandaşlar, cep telefonu ya da tabletlerinden girerek de başvurularını yapabiliyor.

Başvurular tamamlandıktan sonra, ellerinde plan projesi olan bina yapıları öncelikli olmak koşuluyla bütün binaların kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 4 iş yeri!

Saruhanlı Belediyesi'nden Manisa'da kiralık 10 arazi!

Manisa Akhisar'daki imar planı çalışması tam gaz devam ediyor!

Geri Dön