17 / 05 / 2024

Denizli Salihler Camii 5 yıldır tamamlanamıyor!

Denizli Salihler Camii 5 yıldır tamamlanamıyor!

Denizli'de 5 yıl önce, yapımına başlanan Salihler Camii'nin sadece minareleri tamamlanabildi. Bahçelievler mahallesinde 40 metrelik minareleriyle hemen dikkatleri üzerine çeken Salihler Camii inşaatı, 2009 yılında başladı.




Denizli'de 5 yıl önce, kentin en büyük camisi olması amacıyla yapımına başlanan Salihler Camii'nin sadece minareleri tamamlanabildi. Farklı bir mimariyle yapılan ancak ekonomik nedenlerden dolayı bir türlü tamamlanmayan camide her şeye rağmen namaz kılan cemaat, hayırseverlerden destek bekliyor. Bahçelievler mahallesinde 40 metrelik minareleriyle hemen dikkatleri üzerine çeken Salihler Camii inşaatı, 2009 yılında başladı. Bahçelievler Caddesi üzerinde inşaatına başlanan caminin kentin en büyük camisi olacağı ifade edilerek, hayırsever destekleriyle bin 251 metre kare kapalı alan üzerine yapılması planlandı. Caminin yapımını ise Salihler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üstlendi. Ancak inşaat bir türlü tamamlanamadı. Gövde kısmında büyük eksiklikleri bulunan ve kubbesi halen olmayan caminin iki minaresi yapılabildi. 

Minarelere ses sitemi kuran Salihler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, binanın zemin katını da derme çatma da olsa namaz kılınacak hale getirdi. Etüt ve konferans salonu olarak planlanan caminin zemin katına halı serip namazlarını burada kılan cami cemaati için imam da görevlendirildi. 

Salihler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halit Güler, caminin bitmesinin daha uzun yıllar alabileceğini belirterek, "Camiyi bitirip tam anlamıyla halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu anlamda destek bekliyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön