29 / 04 / 2024

Denizli Üçgen Çarşısı yıkılıyor!

Denizli Üçgen Çarşısı yıkılıyor!

Denizli'de yer alan ve 650 iş yerine sahip Üçgen Çarşısı yıkılıyor. Büyük bir kısmı atıl durumda olan çarşıya ilk darbeyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vurdu.



 

Denizli'de 1980'li yıllarda yapıldıktan sonra bir türlü istenilen verim alınamayan, 650 işyerine sahip Üçgen Çarşısı'nda yıkım başlıyor. 

 

Büyük bir kısmı atıl durumda olan 30 bin metrekare alan üzerindeki işyerleri bulunan hak sahiplerinin de bir an önce yıkılmasını istediği Üçgen Çarşısı'na ilk darbeyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vurdu.

 

Üçgen Çarşısı'nın yıkımını inceleyen Başkan Zolan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yıllar önce vatandaşların kendi imkanı ile yapılan ve birçok hayaller kurulan çarşıda bir türlü istenilen hedefe ulaşılamadığını belirtti. Zolan, "Maalesef vatandaşlarımız yatırmış oldukları paranın bırakın birkaç lirasını geri almayı ortak gider adı altında birçok olumsuzluklarla artı giderler ödemek durumunda kalmış" dedi.

 


Başkan Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: "İnsanlar buraya yatırım yaptığına bin pişman olmuş durumda. Biz de buna göz yumup geçemezdik. Nerede dert varsa çare olmak durumundaydık. Bu çığlığa da sessiz ve ilgisiz kalamazdık. Denizlimizin her derdinde olduğu gibi bu sıkıntıyı da ortadan kaldırmamız gerekiyordu. Çünkü bu yapı kalktığında biliyoruz ki bu arsa daha değerli hale gelecek. Bu arsanın değerini aşağı çeken bu binadır. Binayı kaldırdığımızda buranın değeri üçe beşe çıkacaktır. Bundan da mal sahiplerimiz kazanacaktır. Bu binalar arsa üzerinde cenaze haline gelmiştir. Bu cenazenin de kaldırılması gerekir. Bizim de gayemiz çalışmamız bu doğrultudaydı. Denizlimizin menfaati noktasında buradaki mal sahiplerimizin de çoğunluğunun desteği ile bu işi ortadan kaldırıyoruz."


Denizli Büyükşehir Belediyesi

 


Geri Dön