27 / 04 / 2024

Denizli'de 30 milyon liralık termal köy inşa edilecek!

Denizli'de 30 milyon liralık termal köy inşa edilecek!

Deniz, güneş ve kum için Türkiye'yi tercih eden turisti, sağlık turizmiyle 12 ay çekmeyi amaçlayan Denizlili yatırımcılar, 30 milyon liraya termal tatil köyü inşa ediyor



Deniz, güneş ve kum için Türkiye'yi tercih eden turisti, sağlık turizmiyle 12 ay çekmeyi amaçlayan Denizlili yatırımcılar, 30 milyon liraya termal tatil köyü inşa ediyor. Fransız yatırımcıların sağlık köyü kurmayı planlayıp başaramadığı bölgede, üç yerli yatırımcı, termal köyün inşasını üç yılda bitirmeyi planlıyor.
 
RESUL CENGİZ DENİZLİ

-Denizli'de farklı sektörlerde faaliyet gösteren Özgür Usta, Nihat Aracı ve Cengiz Gezici, Pamukkale'ye 5 dakika mesafede bulunan Akköy ilçesi Gölemezli beldesinde 30 milyon lira harcayarak termal tatil köyü kuruyor. 68 dönüm arazi üzerine yapılacak Pamukkale Gül Termal adlı tatil köyünde termal tedavi ve kür merkezi, alışveriş merkezi ve butik otel bir arada yer alacak. İşadamları, temelini attıklarını tesisin bölgenin en büyük kür merkezi olacağını, Pamukkale'ye günübirlik gelen turistlerin uzun süreli kalmasına imkan sağlayacağını ifade ediyor. İnşasına başlanan tesis 3 yıl içinde bitirilecek.

Tekstil işini yapmasına rağmen termal turizm sektörüne ortaklarıyla beraber yatırım yapmaya karar verdiklerini belirten işadamı Özgür Usta, 'Güzelleşmek, sağlıklı olmak, stresten uzaklaşmak, bedeni ve zihni dinlendirmek için kaplıcaların önemi her geçen yıl artıyor. Denizli'nin geleceği, tekstilin yanı sıra bence turizmde.' diyor. Pamukkale ve Gölemezli bölgesinin 5 bin yıldır termal su kaynaklarıyla anıldığını kaydeden Usta, 'Burası Roma döneminden beri hamamlarıyla meşhur. O zamanlar da insanlar, belli dönemlerde gelip buralardaki hamamlarda dinlenir ve şifa ararmış. Pamukkale'yi 1 milyon 150 bini yabancı olmak üzere yılda 1,5 milyon turist geziyor. Ama günübirlik gelip gittiği için bölgeye katkısı olmuyor. Turizmi günübirlikten kurtarmak için bu tür tesislere ihtiyaç var.' dedi.

Yatırım yapacakları yere 2008 yılında Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından sondaj yapıldığını anlatan Usta, 'Kuyudan çıkan suyun sıcaklığı 65 derece. Karahayıt Kaplıcaları'nın neredeyse iki katı. Mineralli olması da bizi termal yatırıma sevk etti. Buraya 22 bin 500 metrekare kapalı alanlı bir tesis yapacağız. Ortasında termal tedavi ve kür merkezi, üstünde alışveriş merkezi ve 52 odalık termal butik, çevresinde de 244 daire bulunacak.' diyor. Nihat Aracı ise küçüklüğünden beri Pamukkale'de yatırım hayalini gerçekleştirdiğini, tesiste 300 kişilik arasında istihdam sağlanacağını ifade ediyor.
Zaman


Geri Dön