04 / 05 / 2024

DENTUROD üyeleri Kent Müzesi projesinin hayata geçirilmesini istiyor!

DENTUROD üyeleri Kent Müzesi projesinin hayata geçirilmesini istiyor!

DENTUROD üyeleri, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun yaptıracağı kent müzesinin nerede olacağını uzun süredir tartışırken, turizmciler tartışmanın bir tarafa bırakılıp bir an önce projenin hayata geçirilmesini istedi.




DENTUROD üyeleri, Zorlu'nun yaptıracağı "Kent Müzesi"nin yeri için yapılan tartışmaların bir kenara bırakılıp, projenin hayata geçirilmesini istiyor


Denizli'de 2009'da başlatılan "Hükümet Konağı ve Kent Meydanı Projesi" kapsamında kente bir müze kazandırılması hedeflenmişti. Bu kapsamda meydanda bulunan Endüstri Meslek Lisesi eski taş binalarının yıkılması gündeme gelmiş, ancak yapının korunmasını isteyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi konuyu yargıya taşımıştı. 2014'ü değerlendirmek için Anemon Otel'de bir araya gelen Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) üyeleri, uzun süredir devam eden müze krizine tepki gösterdi. Şen, kent müzesinin Denizli'de turizmin gelişmesi için büyük katkı sunacağını belirterek, biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Şen, "Şehrimiz tarihi ve doğal olarak tüm zenginliklere sahip. Fakat görüyoruz ki özellikle yabancı turist Denizli'de bir gün bile konaklamıyor. Yabancı turist guruplarının sadece 4'te 1'i konaklama yapıyor, oda bir gün. Türkiye ortalaması ise 8-9 gün arası. Bunun mutlaka değişmesi gerekiyor" dedi.


Tekstil çarşısı

Yabancı ziyaretçinin konaklama yapması için neler yapılması gerektiğinin altını çizen Şen, "Öncelikle kent müzesinin biran önce yapılıp işlevsel hale getirilmesi zorunludur. Kent müzesi konusundaki yer tartışmalarının da bir an önce bitmesi gerekiyor" diye konuştu. Modern bir tekstil çarşısının Denizli'yi turistik açıdan canlandıracağına inandıklarına işaret eden Şen, Pamukkale için de şu önerilerde bulundu; "2 bin 500 yıl önce tedavi merkezi olan Pamukkale, günü birlik konaklamalardan kurtulabilmek için termal bir merkez hüviyetine kavuşmalı. Hem demir hem kalsiyum ihtiva eden şifalı suyu, 12 ay ılıman iklimi, çevre güzellikleri, tarihi zenginlikleri ile Türkiye'deki tüm termal bölgelerden üstün olan Pamukkale'ye çok acil olarak fizik ve tedavi hastanesi yapılmalı. Ayrıca tedavi için gelecek yabancı hastalara sorunsuz yeni bir havaalanı gerekiyor."



Yeni Asır


Geri Dön